L'historiador Josep Maria Muñoz obre els actes de la Diada a les Franqueses del Vallès

L'historiador Josep Maria Muñoz serà l'encarregat d'obrir els actes oficials de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el pròxim 11 de setembre, a les Franqueses del Vallès. L'Onze de Setembre, trenta anys després és el títol de la conferència que està previst que comenci a les 10,30, a la sala d'actes de l'Ajuntament, amb la presència de l'alcalde Esteve Ribalta i de la regidora de Cultura, Maria Teresa Buigues.

L'historiador, nascut a Barcelona ara fa cinquanta anys, va obtenir el premi Gaziel 1996 amb el llibre Jaume Vicens i Vives (1910-1960): una biografia intel·lectual. El conferenciant ha dirigit durant anys la revista d'història i cultura L'Avenç, fundada el 1976. Muñoz també destaca per la seva participació a la secció de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i en el gabinet assessor de Pasqual Maragall en l'època dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992.

Després de la conferència, cap a dos quarts de dotze del matí, està previst el seguici amb Els Garrofers fins al passeig del Tagamanent. A continuació, les entitats del municipi i els grups polítics protagonitzaran l'habitual ofrena floral al monòlit commemoratiu de l'11 de setembre, al passeig del Tagamanent i tot seguit es farà la cantada a Els Segadors.

A les 12,00, al mateix lloc, els Bastoners del Poble Sec de l'Esbart Dansaire Renaixença de Barcelona faran una exhibició. La celebració acabarà amb un piscolabis popular a la plaça de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.