Política

Xevi Sala torna de cap de llista d'ERC a Santa Cristina d'Aro

L'exalcaldable s'imposa a la candidatura de Jordi Mulà, que el 2011 va liderar el projecte local dels republicans

L'assemblea de militants d'Esquerra a Santa Cristina d'Aro va apostar divendres a la nit pel retorn de Xevi Sala a la primera línia política en les municipals de l'any vinent. A diferència de la majoria de poblacions baixempordaneses, en el cas cristinenc les bases han hagut de decidir entre dos candidats a encapçalar la llista: Sala i el darrer número 1 i actual regidor, Jordi Mulà.

Mesos enrere, el partit confiava en la continuïtat de Mulà, però no comptaven que Sala –ara president local del partit– s'acabaria postulant. Al final, l'exalcaldable en els comicis del 1999, 2003 i 2007 va ser proclamat cap de llista amb una còmoda majoria.

Sala explicava ahir que, després de la votació, va oferir a Mulà –que ha estat regidor des del 2007– integrar-se en la nova candidatura, una oferta que l'actual portaveu d'entrada no va acceptar. Pel que fa al nou cap de llista, va apostar per començar a preparar la nova candidatura, amb la idea de sotmetre una tria inicial de set o vuit noms a l'aprovació de la militància per completar-la a posteriori.

El debat de la nova llista, però, encara s'allargarà durant algunes setmanes. De moment, la intenció
de Sala és preparar un acte de formal de “presentació davant el poble per intentar atraure gent nova cap al projecte”. També promouran trobades per recollir idees i propostes per al pròxim programa. Sala apunta que ja s'havia anat reunint amb gent en les darreres setmanes mentre preparava la candidatura a encapçalar la llista.

Pel que fa a les expectatives, el nou alcaldable apunta que encara hi ha massa incògnites. L'alcalde, Josep Llensa, ha acceptat l'oferiment de repetir com a cap de llista de CDC i s'ha donat uns dies per proposar els noms de la llista, però falta saber si acceptarà el número 1 d'UDC, Jordi Oriol, i si una negativa podria propiciar que les dues formacions vagin per separat. Al PSC, Tere Moreno no repetirà i tot apunta que es presentarà una llista socialista però segurament sense les sigles del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia