Política

judicial

L'alcalde de Cercs es defensa al jutjat

L'alcalde de Cercs (Berguedà) i vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil (CiU), va defensar ahir la seva tasca al capdavant de l'Ajuntament en el judici en què s'enfronta a tres anys i mig de presó i dotze d'inhabilitació per haver permès la construcció de tres naus en uns terrenys no urbanitzables del municipi, entre el 2006 i el 2009. Civil va assegurar que “no tenia coneixement de la qualificació urbanística de la zona” i hi va afegir que “sempre he fet cas del que m'han dit els tècnics”.

Juntament amb l'alcalde, també estan sent jutjats el secretari i l'arquitecta municipals, per a qui el ministeri públic demana un any de presó i vuit d'inhabilitació, i l'empresari Pedro Acebillo, responsable de l'empresa Investigacions Micològiques de Catalunya SL. Per aquest últim, el fiscal demana dos anys de presó i tres d'inhabilitació.

Civil, que és alcalde de Cercs des del 1991 i vicepresident segon de la Diputació de Barcelona per Unió Democràtica des del 2011, va permetre la construcció de tres naus per a activitats agroalimentàries en un paratge conegut com la mina de Sant Josep, a Cercs. Es tracta d'uns terrenys no urbanitzables que, l'any 2006, el consistori havia catalogat com a espai “d'interès natural, paisatgístic i forestal” i on només s'admetien edificacions de dimensions màximes de 6x3 metres de planta i destinades a la ramaderia.

acn



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia