Política

LLUÍS LLORET

ALCALDE DE BÀSCARA (CIU)

“Tenim pendent adquirir el castell”

L'alcalde de Bàscara considera que l'adquisició del castell episcopal és la peça que falta per donar sentit a la recuperació del nucli antic del poble

Creu que han acomplert un 80% del programa d'aquest mandat

Entre els veterans
Lluís Lloret és un dels tres alcaldes de la comarques gironines que van ser elegits el 1983 i que han mantingut l'escó fins avui. Sense avançar si serà candidat o no al 2015 (diu que encara no se n'ha parlat), no amaga que li faria il·lusió poder tancar algun tema pendent, com l'adquisició del castell episcopal de Bàscara.

A Bàscara aquest mandat haurà estat indiscutiblement marcat per les qüestions d'infraestructures, ja sigui pel pas del TAV, pel pas dels camions o ara pel projecte de variant de l'N-II. Al marge d'aquests temes, però, l'alcalde, Lluís Lloret, també defensa que han pogut acomplir bona part del programa que havien presentat.

La desaparició del camions és el millor del que haurà passat en aquest mandat?
Som un poble de pas, un corredor, ho sabem. Però Bàscara ha quedat alliberat dels camions i és un canvi radical, tot respira. És significatiu que a peu de carretera estem acabant la rehabilitació de Can Gustà, un edifici senyorial, que s'haurà de convertir en l'àmbit de dinamització cultural del poble. En aquests últims anys s'han anat resolent els temes de les grans infraestructures: el TAV està fet, ja no tenim camions i el projecte de la variant de l'N-II està en marxa; crec que ens acceptaran la variant que demanem a Orriols.
A banda d'aquests temes, quin balanç fa del'aquest mandat?
Considero que hem acomplert el programa en un 70 o 80% del que havíem plantejat. És cert que el context econòmic ho ha frenat, sobretot l'últim any, però en general crec que s'ha acomplert, i quedem pendents de qüestions menors.
Què queda pendent?
Una de les obres que ens queda per fer és la tercera planta de l'ajuntament, i quedarà per l'any que ve, perquè s'ha passat al pla d'obres i serveis del 2015. És la part que ens falta per recuperar el conjunt de l'edifici de l'ajuntament. Un altre tema que ens queda pendent és la renovació de la senyalització dels equipaments del municipi (centres cívics, pavellons, etc.). La senyalització que tenim ara és una mica obsoleta, tenim el projecte de renovació fet, però queda pendent, perquè en aquests últims 4 anys s'han prioritzat els temes dels serveis.
Què s'ha pogut fer en aquests quatre anys?
Bàsicament hem acabat els equipaments, als tres nuclis del municipi, equipaments com centres cívics, parcs infantils... Hem consolidat el parc de la Resclosa, un parc urbà que s'ha d'acabar d'equipar però que està més o menys definit i que s'anirà dinamitzant amb activitats hípiques; també hem acabat el complex esportiu. S'ha anat fent, no tot el que volíem, perquè les subvencions s'han reduït, sabem com estan les finances de la Generalitat.
Quin és el proper repte a Bàscara?
El gran tema estel·lar és la recuperació de l'antic castell episcopal. Res de tot el que hem anat fent aquests últims 25 anys tindrà sentit si no recuperem aquest espai.
Ara tenim resolt l'expedient d'expropiació (ha durat 10 anys), però queda la fase d'adquisició de la titularitat. És un pressupost d'uns 500.000 euros, una xifra astronòmica per un municipi com el nostre. Adquirir el castell i quatre finques és la peça clau per rehabilitar el nucli antic i tancarem, en certa manera, el recinte antic. És complicat, però si trobem l'encaix financer es pot resoldre en uns mesos.
Serà candidat a les properes eleccions?
Encara no n'hem parlat ni està tancat. Em faria il·lusió tancar aquest tema del castell, que és la joia de la corona per Bàscara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia