Política

Floriano considera que els fiscals a Catalunya estan “contaminats” pel “nacionalisme radical”

El vicesecretari general d'Organització del PP atribueix el rebuig dels fiscals a presentar una querella pel 9-N a pressions de la Generalitat

El PP creu que “hi ha motius” perquè el Fiscal General Torres-Dulce “reaccioni” i presenti ja la querella contra Mas

El vicesecretari general d'Organització del PP, Carlos Floriano, ha atribuït el rebuig dels fiscals catalans a presentar una querella contra els responsables de la consulta del 9 de novembre a les pressions del president de la Generalitat, Artur mas, i a la “contaminació” del nacionalisme.

“Els fiscals de Catalunya no han fet el que havien de fer per l'ambient nacionalista radical. Ho crec fermament”, ha sostingut Floriano en una roda de premsa a la seu del Partit Popular Europeu a Brussel·les.

I és que al seu parer, “tothom veu que allà es van cometre delictes i que la Fiscalia a Catalunya, si no actua, és per la contaminació de l'ambient i per la pressió dels poders polítics de Catalunya”.

“El problema és que l'ambient que ha generat la Generalitat i els poders oligàrquics fàctics a Catalunya ha fet tot el possible perquè, davant el que a ulls de tots els espanyols són clars delictes, [els fiscals] no interposin la corresponent querella”, ha insistit.

Floriano ha lamentat que “la Generalitat de Catalunya i totes les seves terminals estiguin pressionant la Fiscalia de Catalunya perquè no faci el que ha de fer”.

En qualsevol cas, el dirigent popular ha defensat que el 9 de novembre va ser “un fracàs rotund” dels convocants. I és que segons ell, “el 70% dels catalans van dir que volen continuar sent espanyols i catalans, i per tant espanyols, davant de l'escàs 30% que va anar participar en aquesta consulta, en aquest succedani de referèndum”.

“Potser volen intentar convèncer-nos que 30 és més que 70”, ha ironitzat.

Alonso demana a Torres-Dulce que presenti ha ja querella

El portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Alfonso Alonso, s'ha mostrat convençut que “la llei s'ha vulnerat a Catalunya “ i considera que “hi ha prou motius per a una reacció de la Fiscalia”. “La garantia d'observar la llei forma part del seu deure”, ha dit.

Alonso ha assegurat que el ministeri Fiscal “ha de plantejar una querella” perquè “s'ha vulnerat el dret a Catalunya”. “Sembla que el Fiscal General de l'Estat està per la labor i jo espero que ho faci”, ha sentenciat.

Alfonso Alonso ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa al Congrés després de la reunió de la Junta de Portaveus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia