Política

Pressupost amb puntualitat “històrica” a Amer

L'equip de govern es felicita per la puntualitat en el pagament a proveïdors i en l'elaboració dels comptes, que preveuen una inversió de gairebé 600.000 euros

L'Ajuntament d'Amer va aprovar ahir el pressupost del 2015, que puja a 2.290.146,99 euros (xifra semblant al 2014), amb els vots favorables dels sis regidors de CiU, al govern, i l'abstenció dels dos regidors d'ERC presents al ple i el regidor no adscrit. El pressupost preveu 592.044,94 euros en inversions, dels quals 343.044,94 euros corresponen al projecte de la plaça del Centre i carrer d'Avall i adjacents. L'alcalde, Albert Plana, va llegir la memòria del pressupost i entre altres aspectes va destacar que l'Ajuntament ha fet un gir important en els pagaments a proveïdors, i ha aconseguit deixar enrere “la fama de mal pagador”. També va fer referència a la reducció de l'endeutament, que se situaria en el 42%. El portaveu d'ERC, Jordi Oller, va criticar que estiguin “orgullosos” que l'endeutament baixi perquè li fa la sensació que l'objectiu de l'Ajuntament “és anar reduint dèficit”, i va acusar CiU de governar pels constructors (per la inversió en obres), i de falta de sensibilitat social, ja que des de fa tres anys els ajuts d'urgència social pugen a 5.200 euros. La regidora de Benestar Social, Rosa Duran, va contestar que el pressupost de 5.200 euros no s'ha esgotat fins ara. El regidor no adscrit, Moisès Garcia, va recordar que en l'aprovació de l'anterior pressupost ja va demanar que l'elaboració del pròxim es fes entre tots, però que no ha estat així, i que li feia la sensació que el pressupost sempre l'ha fet sempre “o una secretaria o una gerència”. “Seria més barat i més consensuat si els féssim entre tots”, hi va afegir. El portaveu del govern, Narcís Junquera, va destacar com a fita històrica que s'aprovin uns pressupostos al mes de novembre, quan fins ara, segons ell, hi havia “un desgavell esperpèntic” i no es podien complir terminis de cap manera. “El poble hauria d'estar content perquè sembla que estem posant ordre dins l'Ajuntament”, hi va afegir. En aquest ple, a diferència dels anteriors, la secretària, el gerent, l'arquitecte i l'assessor jurídic van seure en una taula davant dels regidors i no amb ells, i no van intervenir (només ho va fer l'assessor jurídic, a petició de Garcia), ja que Governació va donar la raó al grup d'ERC en el sentit que no havien de ser amb els regidors i només han d'intervenir quan els ho demani l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia