Política

JOSEP SERRALLONGA

ALCALDE DE LA CELLERA DE TER

“Hem millorat molts serveis”

Ha estat alcalde en els dos últims mandats encapçalant la llista de la Cellera Acció Municipal, que no es presentarà a les properes eleccions

Està satisfet del que s'ha fet, però la crisi ha marcat els mandats

Trajectòria.
Nascut el 6 de gener del 1961, Serrallonga és professor d'institut i va entrar a l'Ajuntament de la Cellera el 1995 com a regidor d'ERC. Entre el 1999 i el 2011 ja es va presentar com a alcaldable. En els dos últims mandats ha encapçalat la llista de la Cellera Acció Municipal-Acord Municipal (CAM-AM), afins a ERC.

L'alcalde de la Cellera ja va anunciar fa uns mesos que no tornaria a presentar-se, creu que s'ha de donar pas a gent nova, però no serà de la seva mateixa agrupació, la CAM, perquè cap dels membres del grup vol continuar.

Es desintegra, doncs, la CAM?
Ens vam presentar amb un programa a quatre anys vista que llavors vam allargar a 4 anys més. Ara tornava a tocar reconsiderar què fèiem. Dels disset que érem a la llista quinze érem a la reunió en què l'opinió majoritària era que no havíem de continuar. Jo vaig dir que no tornaria a encapçalar la llista perquè ja hi estat molt de temps i ningú volia anar al davant. Vam pensar que era el moment de dir-ho perquè si hi ha un altre grup de gent que té inquietuds tingui temps per preparar-se. No tenia sentit dir-ho el mes de març.
Seria bo que hi hagués una altra llista independent?
Crec que sí. Tant la visió del que governa com la del que no governa són positives, et fan veure coses diferents. Crec que és positiu i enriquidor que hi hagi oposició, tot i que de vegades no se sap aprofitar, que és un problema de la política. Pots arribar a creure que el que et diu l'altre és totalment dolent, i no és així. Ho he viscut estant a l'oposició i també manant...
Com valora l'oposició?
Hem tingut una oposició molt light. L'oposició pot ser de buscar merder, que no ha estat el cas, o de fer propostes alternatives o de millora, que crec que és el que hauria de ser. L'obligació de qui governa és fer projectes i de l'oposició presentar propostes noves, i en aquest sentit no hi ha hagut oposició, no han presentat nous projectes. Però hi ha una relació cordial.
Quin balanç fa dels anys que ha estat alcalde?
Li toca fer-lo a la gent del poble, però el que faig jo és positiu. Hi ha coses que han quedat sense fer, algunes perquè tècnicament eren complicades, i altres per temes econòmics. Vam començar amb la crisi, el 2007, i ens ha tocat manar en un moment complicat. En el pla urbanístic hi ha temes pendents: vam començar la redacció del POUM, i la intenció és aprovar-lo el primer trimestre del 2015.
De que se sent més satisfet?
De la millora d'alguns serveis que l'Ajuntament té l'obligació de donar; crec que tot i amb mancances s'han fet importants millores a la xarxa d'aigua potable, s'ha portat de la Cellera fins al Pasteral, que era totalment necessari. També s'han fet millores en l'abastament d'aigua, s'ha començat a fer una renovació important de fanals, els últims ja amb tecnologia led, i en promoció turística s'ha engegat un lloc web, i s'ha intentat promocionar rutes de muntanya i acostar el poble cap al Ter. Vam comprar terrenys prop de la riba del Ter on només hi havia canyes i bardisses i ara és un lloc de passeig. També vam endegar uns cursos de música i ara tenim una vuitantena d'alumnes, quan la gent que en volia fer, vuit anys enrere havia d'anar a municipis veïns. També s'està iniciant el projecte de l'administració electrònica: som un dels cinc municipis pilot de les comarques gironines.
La Cellera és un poble molt viu, amb moltes associacions...
Hi ha molta gent que té ganes de fer coses, hem donat suport tècnic i hem intentat anar donant suport econòmic en la mesura de les nostres possibilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona