Política

El Ple de Foios aprova no recórrer contra la sentència del copagament

La moció és aprovada per unanimitat de tots els grups municipals

Compormís per Foios presentà al plenari de l'ajuntament una moció perquè el Consell no presente un recurs de cassació en contra de la sentència del Tribuna Superior de Justícia.

Sergi Ruiz, regidor del grup municipal, es manifestà a favor de la sentència que anul·la el copagament de les persones amb discapacitat i malaltia mental. Perquè com diu la sentència vulnera la el principi de reserva de llei, diu el regidor.

A més, la sentència afegeix que els serveis regulats pel decret del copagament que el govern del PP ha impulsat, són bàsics i imprescindibles per a un col·lectiu especialment desafavorit.

Des de Compormís, afegeix el regidor, “estem en contra que la crisi la paguen els sectors que més protecció han de tindre en una societat moderna i solidària”.

La moció també arreplega l'oposició a la intenció del govern del PP que ha manifestat la seua intenció d'elaborar una llei per regular de nou aquests serveis assistencials bàsics i canviar la naturalesa jurídica de les aportacions econòmiques dels usuaris, que s'han de realitzar ara amb una taxa i un tribut i no per preu públic tal com estava regulat fins ara.

Per a Compromís per Foios la sentència deixa ben clar principis tan evidents com que els serveis públics han d'estar al costat de les persones amb discapacitat i reconeix que estes prestacions són necessàries i no voluntàries.

A més, Sergi Ruiz vol recordar que el Govern Valencià ha de fer front als deutes que té amb este sector social i fer efectiu el pagament que té, especialment els més de 700.000€ que deu al Consorci Comarcal de Serveis Socials de l'Horta Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia