Política

L'Ajuntament de Torrent alça la prohibició de cremar falles a les escoles del Vedat

Compromís per Torrent qualifica d'irresponsable aquesta mesura que pot posar en perill àrees sensibles del terme municipal

Compromís per Torrent ha qualificat d'irresponsabilitat populista la modificació de l'Ordenança de Convivència Ciutadana, per la qual literalment el PP ha alçat, en El Vedat i disseminats, la prohibició la crema de falles dels centres escolars, sempre que siguen autoritzades per l'Ajuntament.

Així, al Ple ordinari del mes de desembre Compromís va demanar el vot nominal en aquest punt, a l'objecte d'identificar el sentit del vot dels diferents regidors i regidores, i la seua responsabilitat en cas de futurs incendis provocats per l'alçament d'aquesta prohibició.

Per primera vegada des de l'any 2003, un partit del govern ha votat en contra de fer una votació nominal, i per tant d'identificar-se en cas de futures responsabilitats polítiques i patrimonials.

Però amés d'això des del grup que sustenta la majoria en la corporació i fa de matalaf a l'alcaldessa Empar Folfado, acusen a Compromís d'anar en contra de les falles però s'amaguen al moment d'identificar-se personalment en les votacions.

Arran la modificació, Compromís va presentar una esmena en la qual exigia un informe dels serveis municipals de Medi Ambient, i alertava entre altres qüestions que no s'establix cap perímetre de seguretat entre els potencials focs provocats per la crema de les falles i les masses forestals al voltant dels centres escolars.

Tampoc s'establix en la normativa aprovada cap prevenció per períodes de sequera o altres causes advertides per la Generalitat Valenciana i altres institucions encarregades de la protecció medi ambiental.

Des de Compromís per Torrent s'ha expressat que la nota de premsa enviada pel PP, en la que els acusa d'anar en contra de la crema de falles en dues escoles de Torrent, és un intent populista que perseguix enfrontar la seua coalició amb el món de la festa i les tradicions falleres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia