Política

Es denuncia a Torrent l'apujada d'un 5,12% de la tarifa de l'aigua

Compromís proposa la seua congelació excepció del abocaments amb potencial contaminant

Compromís per Torrent s'ha oposat a l'apujada generalitzada de les tarifes de l'aigua proposada pel govern municipal del Partido Popular.

Al Consell d'Administració celebrat el dia 10 de novembre a l'empresa mixta Aigües de l'Horta, el PP va aprovar una apujada del 5'12% en totes les tarifes.

Aquesta proposta s'ha traslladat al Ple de la Corporació per a la seua ratificació, motiu pel qual des de Compromís per Torrent s'han presentat les esmenes oportunes proposant la congelació de totes les tarifes, excepte les industrials amb potencial contaminant alt i mitjà, en línia amb la filosofia de les directives europees en matèria mediambiental que advoquen perquè “paguen més els que més contaminen”.

A la proposta de la mercantil es preveuen uns guanys de 453.000€ per al 2015, uns guanys que es pagaran entre tota la ciutadania i les empreses de Torrent, mentre el PP apuja més d'un 5% les tarifes.

A més a més, des de Compromís no s'entén que mentres l'IPC de 2013 ha sigut negatiu, i l'interanual entre octubre de 2013 i 2014 és del 0%, el govern del PP pretenga ara apujar l'aigua un 5'12%, en contra dels interessos generals i de la pròpia lògica dels indicadors econòmics, “tot amb l'objectiu d'afavorir única i exclusivament els interessos de l'empresa explotadora”, ha asseverat Vicent Beguer, síndic portaveu d'aquesta coalició a l'Ajuntament de Torrent.

Finalment Beguer ha expressat que un Partit que governa per a 10.500 persones desocupades, no pot presentar aquest tipus de propostes antisocials amb un únic beneficiari directe com és una gran multinacional francesa, a la qual pertany l'empresa explotadora que gestiona l'aigua de Torrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia