Política

El PP de Banyeres de Mariola aprova en solitari el pressupost de 2015

El pressupost apuja a 6,3 milions amb una reducció del 3,32 % respecte a l'anterior

El Grup Municipal del Partit Popular de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha aprovat en solitari al darrer plenari celebrat el pressupost per a l'any 2015 que ascendeix a 6.363.635,70 €. Compromís es va abstenir i el PSOE va votar en contra.

Ramón Albero, portaveu i regidor d'Hisenda, ha especificat que «el pressupost de 2015 presenta una disminució del 3,32 % respecte del pressupost anterior motivada, fonamentalment, per la reducció del tipus impositiu de l'I.B.I com a mesura de suport a les famílies i empreses».

En l'apartat de despeses, a banda de les consignacions habituals per a conservació i manteniment dels serveis que presta l'Ajuntament, es crea una nova partida per a la representació de la “Llegenda de St. Jordi, el drac i la princesa”, ja que l'any pròxim torna a haver-hi representació. Igualment es creen noves partides per a la realització d'un documental promocional del castell i altre sobre els treballs de restauració de la volta de l'aljub. Estos audiovisuals suposaran un nou al·licient per als visitants, destinant-se la Sala de l'aljub com a Centre d'interpretació. Així mateix, hi ha prevista la realització d'un concert de cambra en el recinte.

Albero assegura que en els comptes anuals de 2015 es mantindran totes les assignacions a entitats benèfiques i assistencials, les subvencions a entitats esportives, culturals i bandes de musica i es bonificarà el cost del servei de transport escolar a l'IES Manuel Broseta amb 65.000 €. En el capítol d'inversions es destinarà un total de 1.023.889 €, destacant els 144.100 € destinats al nou pla d'asfaltat i remodelació de carrers, 250.442 € per a la instal·lació de contenidors soterrats en distints punts de la població, els 65.000 € per a la renovació de la xarxa d'aigua potable del carrer Santa Pola, els 38.500 € per a la renovació dels serveis en totes les plantes del CEIP Alfonso Iniesta o els 24.000 que l'equip de Govern dedicarà a la renovació de butaques del Teatre Principal amb la finalitat d'augmentar els seu aforament.

En el capítol cultural, el PP dedicarà 6.300 € per a l'excavació del jaciment prehistòric trobat a l'efectuar les obres de pavelló de recepció i lavabos del castell i al finançament d'una prova amb Carboni 14 d'un fragment de fusta de la tàpia de la Torre de l'homenatge per determinar la data exacta de construcció del castell.

Per al portaveu municipal, «es tracta d'uns pressupostos realistes i solidaris que s'han confeccionat pensant en les persones, ja que hi ha importants quantitats destinades a ajudes assistencials per a les famílies més necessitades i en risc d'exclusió social».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia