Política

Les crítiques d'ERC d'Amer obliguen a limitar el paper dels assessors en els plens

Els republicans qüestionen el rol del gerent i l'assessor jurídic, i el govern els dóna la raó

CiU hi treu importància, però prepara un reglament orgànic

Les crítiques del grup d'ERC a l'Ajuntament d'Amer obligaran l'equip de govern, de CiU, a limitar el paper dels assessors. Un informe del Departament de Governació de la Generalitat, amb data del 12 de novembre, conclou que a Amer, fins que no hi hagi un reglament orgànic, les intervencions s'han de cenyir al que mana la llei, és a dir, als regidors i al president de la corporació (l'alcalde).

El grup d'ERC havia enviat el 23 d'octubre un escrit al govern denunciant que el gerent, Sergi Baulida, i l'assessor jurídic, Èric Sureda, s'asseien a la mateixa taula que els regidors de lAjuntament i participaven en els plens dels plens sense cap restricció.

Taula rectangular

Això va fer que l'equip de govern, encapçalat pel batlle, Albert Plana, fes un canvi en la configuració de la sala de plens el 20 de novembre, en l'última sessió ordinària. Aquell dia, la secretària, el gerent, l'arquitecte i l'assessor jurídic van seure plegats en una taula rectangular, diferent de la taula on s'asseuen els regidors i l'alcalde. El portaveu d'ERC, Xavier Targa, considera que el canvi d'ubicació física dels assessors del mes passat és un “invent”. Per l'exalcalde, “si la secretària forma part del ple i s'asseu amb els tècnics, vol dir que aquests també formen part del ple, i això no s'adiu amb la legalitat”, critica.

L'equip de govern té la intenció de dotar-se d'un reglament orgànic municipal (ROM), que definirà quan i de quina manera hi podran participar els col·laboradors legals del consistori. “No hi ha urgència, però ho farem”, diuen fonts municipals.

LA FRASE

La intervenció al ple s'ha de limitar als regidors i al president fins que l'Ajuntament no es doti d'un ROM
Fragment de l'informe de governació (12-11-2014)

LA DATA

20.11.2014
És la data
de l'últim ple. Els assessors a l'equip de govern es van asseure en una taula al centre, a banda dels regidors.

Targa renuncia a ser el cap de llista republicà

Targa no es presentarà com a cap de llista en les municipals de l'any que ve. Alcalde entre el juny del 2007 i el febrer del 2010, Targa assegura que no encapçalarà la llista republicana per “motius professionals i personals”. En els comicis del 2011, CiU va treure sis regidors i ERC, 5. En aquest mandat, el regidor Moisès Garcia ha deixat els republicans per la polèmica de la legalització dels pisos Baker, i és ara en el grup no adscrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia