Política

JOSEP MARIA CERVERA

ALCALDE DEL PORT DE LA SELVA

“Hem de consolidar-nos com a municipi turístic”

La llevantada va malmetre el camí de ronda del Port de la Selva, que és una de les urgències que condicionaran el pressupost del 2015

La consolidació com a destinació turística és un dels reptes del municipi, i Cervera creu que s'haurà de fer amb el compromís del sector públic i del privat

Primer mandat.
Josep Maria Cervera afronta el final del seu primer mandat com a alcalde d'un municipi que aquests últims anys manté una població estable d'entre els 980 i els 1020 habitants. Una població que, segons Cervera, tendeix a l'envelliment i que haurà de consolidar el seu potencial turístic.
Un bon pessic dels recursos per invertir anirà al camí de ronda, que ens ha quedat molt malmès

El Port de la Selva forma part d'aquests petits municipis que han de buscar l'equilibri entre un context econòmic general poc engrescador, una disminució de les subvencions de l'administració, i les urgències que sorgeixen. Amb tot, Josep Maria Cervera creu que el Port de la Selva ha fet els deures i que el repte és consolidar-se com a municipi turístic.

Quin balanç faria del mandat?
Quan s'hagi acabat la legislatura haurem estat capaços d'executar o encarrilar una bona part del nostre programa, de replantejar aquells temes que la situació conjuntural fan difícilment viables i d'assumir-ne de sorgits del mateix esdevenir de la situació.
El context econòmic ha fet canviar les prioritats?
Él que ha fet és que haguéssim de renunciar o posposar obres que realitzàvem amb recursos d'altres administracions. I d'urgències sempre n'hi ha; la darrera llevantada ja ens ha condicionat el pressupost del 2015, obligant-nos a destinar un bon pessic dels recursos al camí de ronda, que ens ha quedat molt malmès.
Quins eren els projectes a principi de mandat?
Eren i continuen sent d'aprofitament de les nostres potencialitats i els nostres actius per consolidar-nos com a municipi turístic, i alhora mantenir la prosperitat individual i col·lectiva per garantir la qualitat de vida, la cohesió social.
Què s'ha pogut realitzar?
Poder tirar endavant el programa Viure el Poble ha estat un gran repte. Quan vàrem prendre possessió, el 2011, havíem de decidir si el tiràvem endavant o hi renunciàvem, que és el que ens hauria recomanat qualsevol expert en economia. No podíem deixar passar l'oportunitat de rehabilitar el nucli antic, per tal d'aconseguir un foment del benestar social i una dinamització econòmica sostenible, tot potenciant l'oferta turística, a partir del patrimoni cultural, de la millora dels serveis, dels espais públics i dels seus accessos. Durant aquest mandat, hi hem destinat 1.230.000 euros.
Què s'ha hagut d'aparcar?
La millora de l'entrada al municipi arribant per la GI-612, la carretera que ve de Llançà, és una obra important que ens ha quedat pendent; tenia un pressupost d'execució de 120.000 euros finançats en un 90% pel PUOSC del 2014, que no ha tirat endavant. També el projecte d'un gran aparcament dissuasiu a la zona del Pla de la Ribera, encallat per les al·legacions dels veïns, una 1a fase que era la que es pretenia tirar endavant abans d'acabar la legislatura, amb un cost de 190.000 euros.
Quins són els reptes de futur?
Hem d'estrènyer el compromís d'acció conjunta entre el sector públic i el privat per millorar com a destinació turística, que és el que ens pot garantir el desenvolupament econòmic. Per això hem de continuar modernitzant les infraestructures, els serveis i l'oferta. Sense perdre l'essència del Port de la Selva, ni perjudicar el medi.
Quina és la situació financera del municipi?
Jo entenc que bona. Amb un pressupost que es mou entre els 3.200.000 i els 3.500.000 euros, d'aquests, uns 2.950.000 corresponen al pressupost ordinari i la resta és la part d'inversió que oscil·la entre els 250.000 i els 500.000 euros. En aquests moments tenim un endeutament del 40%, corresponent a finançaments que es van fer per a grans inversions, com la del projecte Viure al Poble. Això ens permet en aquest moments aguantar els 600.000 euros que tenim pendents de cobrar de la Generalitat. Amb tot, l'amortització i els interessos d'aquest deute representen un 7% dels nostres recursos ordinaris, una quantitat assumible que, de moment, condiciona relativament poc el nostre funcionament.
Tornarà a presentar-se el 2015?
Hi ha força possibilitats que hi torni, però en aquests moments no he pres cap determinació definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Hunter Biden ofereix declarar-se culpable d’evasió fiscal per evitar el judici

Barcelona
política

Ada Colau, a punt de deixar l’Ajuntament

Barcelona
Estats Units

Trump es declara “no culpable” dels càrrecs contra ell per l’assalt al Capitoli

Barcelona
Guerra a Europa

El Parlament ucraïnès nomena Andri Sibiga com a nou ministre d’Exteriors

Barcelona
Política

‘Heu de tornar-hi’, la crida de l’ANC a mobilitzar-se per la Diada

barcelona
politica

Junts anuncia que farà una oposició dura contra Collboni en l’etapa post Trias

Barcelona

El PSC demana solucions per a les famílies de l’escola bressol la Baldufa

GIRONA
Política

El govern espanyol estudia una petició d’indult per a Junqueras, Romeva, Turull i Bassa

barcelona
estat francès

Macron nomena el conservador Michel Barnier com a nou primer ministre

barcelona