Política

Acusen la ràdio de Torrent d'actuar al dictat del govern del PP local

Compromís per Torrent demana la creació urgent de l'òrgan de control de l'emissora municipal

Compromís per Torrent ha exigit el compliment del Reglament Intern de l'emissora municipal de la localitat, després que des de la seua creació encara no s'haja conformat el Consell Assessor, òrgan necessari al que obliguen els seus estatuts.

Des del grup municipal de Compromís fan referència que aquesta emissora va ser finançada amb subvencions procedents de l'anomenat Plan E, en concret més de 190.000€ només en inversions de mobiliari, equips d'emissió, o aïllaments; partides a les que haurien de sumar-se el 15% del cost de l'obra total, que ascendia a un muntant d'1.024.420'26€ sense IVA, fent un total amb impostos de 1.188.327'62€.

Tot allò segons consta en el pressupost signat pels tècnics municipals encarregats de remetre la documentació del projectes d'inversió finançats pel Reial Decret Llei 13/2009 de 26 d'octubre pel que es va crear el Fons Estatal per a l'ocupació i sostenibilitat local, més conegut com a “Plan E”.

En concret la falta de creació del Consell Assessor sumix a l'emissora municipal en un buit legal de difícil justificació, amb greus conseqüències econòmiques, atés que per exemple, i entre altres qüestions s'emeten falques publicitàries sense que les seues tarifes estiguen aprovades pel Ple de la Corporació, tal i com s'establix a l'article 23.2 del Reglament Intern de l'Emissora.

La deriva econòmica de l'Ens és fàcilment constatable, perquè des de Compromís apunten que la seua Proposta de Consignació Econòmica ha de ser aprovada pel Consell Assessor i remesa al Ple de la Corporació a l'efecte de la seua aprovació, conjuntament amb el Pressupost General de l'Ajuntament de Torrent.

Al no estar creat l'esmentat Consell, legalment no s'ha remés al Ple cap proposta pressupostària per a cobrir els costos de funcionament de la ràdio, i sobre aquest aspecte des de Compromís s'alerta que, de fet, al pressupost municipal no es fa cap menció específica a les despeses derivades d'aquest Ens, la qual cosa evidencia el descontrol en la gestió del govern del Partido Popular de Torrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.