Política

Junqueras tornarà a aspirar a la presidència d'ERC

Avança que es presentarà al càrrec en el congrés de la tardor perquè encara té “molta feina per fer”

No repetirà com a alcaldable si hi ha plebiscitàries abans i té alguna responsabilitat de govern

El president d'ERC, Oriol Junqueras, aspirarà amb tota seguretat a repetir en el càrrec en el congrés que el partit ha de celebrar a la tardor, passi el que passi en el cicle electoral previ de municipals i, possiblement, plebiscitàries. “És clar que m'ho plantejo”, va avançar ahir, en ser interrogat per aquesta possibilitat, en una entrevista a Europa Press, en què va justificar la decisió perquè li queda “molta feina per fer”, una feina que creu que s'està fent “entre tots” i que “genera molt consens en totes les estructures del partit i més enllà, en bona part de la societat”.

Junqueras, que presideix el partit des de l'octubre del 2011, fa un “balanç intern positiu” del seu primer mandat, ja que va doblar resultats en les catalanes del novembre del 2012 per erigir-se en líder de l'oposició i, el maig del 2014, va guanyar les europees, les primeres eleccions que guanyava des de la II República. Això sí, si bé creu que el conjunt de la societat catalana “camina en la direcció adequada”, admet: “És evident que estem lluny de la meta que voldríem assolir”, en referència a la independència i la justícia social. “Això ens obliga a continuar treballant”, sentencia.

Junqueras, que també és alcalde de Sant Vicenç dels Horts, deixa en canvi la porta oberta a no presentar-se a aquesta reelecció si hi ha plebiscitàries abans i, segons afirma: “Tenen com a resultat que hagués d'assumir una funció que ara no tinc”, en al·lusió a una possible presidència o càrrec en un govern d'unitat que probablement seria incompatible amb l'alcaldia. “El compromís és intentar ser el més útil possible allà on pugui ser útil”, clou.

LA DATA

01.10.11
Va assumir
Oriol Junqueras la presidència d'ERC, en un congrés que va deixar enrere un cicle de baralles internes.

L'ANC vaticina un acord imminent

Mentre en aquestes festes continuen els contactes entre partits sobiranistes i societat civil per pactar una estratègia unitària amb vista a unes plebiscitàries, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va voler aixecar els ànims ahir des de les xarxes socials, i va recordar que segueixen pressionant per l'avançament electoral. “Fa dos anys i quatre mesos, Catalunya era una comunitat autònoma, gràcies a tu serà un estat. L'ANC treballa per tenir nou Parlament a la primavera”, piulava.

Encara més explícit, el seu vicepresident, Jaume Marfany, vaticinava en una entrevista dissabte a Directe.cat que “a finals de gener es convocaran eleccions, i hi haurà acord”. Segons ell, una majoria parlamentària avalaria la continuïtat del procés encara que no assolís un 50% dels vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.