Política

VICENÇ CEBRIÀ

ALCALDE DE VALL-LLOBREGA (ERC)

“Estem a l'espera de tancar el POUM”

L'alcalde de Vall-llobrega avança alguns dels projectes del municipi fins al maig, centrats en petites actuacions

El nou pla urbanístic és a la recta final i espera el finançament extern per fer altres obres

Il·lusionat
A Cebrià, l'alcaldia li ha arribat tard, a final de mandat, arran de la reedició del pacte de govern entre ICV i ERC en el darrer quadrienni i en plena jubilació, però no li falten ganes de repetir en el càrrec a partir del maig. Això sí, troba a faltar més recursos externs per fer, per exemple, l'escola nova.

Alcalde de Vall-llobrega des del juny, quan l'ecosocialista Rufino Guirado li va cedir la vara, Cebrià encapçala el consistori de Vall-llobrega el darrer any de mandat.

Com es presenten els cinc mesos que resten per a les eleccions?
Ara mateix estem pendents d'aprovar el pressupost d'aquest any per disposar del nou pla d'inversions, però estarem en la mateixa línia que els anys anteriors. A grans trets, toca fer diverses reparacions i millores d'urgència a l'envelat per a activitats, ja que les darreres ventades l'han fet malbé. S'ha esquinçat alguna lona i reforçarem els ancoratges a terra. També condicionarem algun camí i reduirem el consum d'alguns punts d'enllumenat per mirar de rebaixar potència elèctrica.
Esperen recuperar subvencions ja en el nou mandat?
Ara mateix, els recursos propis només donen per viure el dia. No podem fer volar gaires coloms més. També continuem consolidant la coberta de l'església de Sant Mateu i volem negociar amb la Diputació la manera d'eixamplar el vial d'accés al centre del poble. Quan disposem dels diners del pla d'obres tirarem endavant l'eixamplament del camí de l'Estació, que ara és molt estret i cada cop té més trànsit perquè arriba fins a la C-31.
Com han fet evolucionar els impostos?
Hem congelat el rebut de l'IBI, cosa bastant important perquè amb la revisió cadastral ha d'anar pujant fins a l'any 2017. La intenció és mantenir-lo i ens agradaria poder-lo abaixar, però els ajuts d'altres administracions no ragen.
Saben res del contenciós contra la pista de motocròs que aquest any ja ha començat a funcionar al límit del terme de Palamós?
Continua el seu curs judicial i n'estem pendents, tot i que no n'arriben gaires notícies. El primer any no ha donat gaires maldecaps i ara a l'hivern no s'hi veu gaire activitat, però continuem defensant el respecte al dret de descans dels veïns que hi viuen a prop. No vam entendre que el projecte es donés per bo tan fàcilment ni la manera com es va gestionar.
El 2015 serà l'any del POUM?
El tenim aprovat inicialment i estem a l'espera del text refós per a l'aprovació definitiva. Queden per incorporar-hi els darrers canvis a l'àmbit del polígon industrial, que si no hi ha cap imprevist es podrien tancar aquest gener. Ja serà hora, perquè ja són entre 8 i 9 anys de feina i negociacions.
Què falta per resoldre?
La permuta perquè l'Ajuntament es quedi part del terrenys on van aparèixer vestigis d'una vil·la romana, d'uns deu mil metres quadrats. Econòmicament no és un bon negoci per al poble, però és l'únic camí per desencallar el pla.
L'escola bressol continuarà funcionant?
Hem fet tot el possible per mantenir-la oberta, tot i la incertesa per les retallades i el fet que ara la subvenció hagi de sortir també de la Diputació. Però les educadores volen fer l'esforç d'ampliar les matrícules a P0 per guanyar demanda i aguantar el temporal.
Tornarà a ser candidat?
Ara, passades les festes, ens hem de reunir amb el grup i parlar de llistes. Jo estic a disposició del partit per obrir la candidatura.
Reeditaria el pacte amb ICV?
La voluntat, evidentment, és ser majoritaris, però estaríem oberts a parlar-ne. Ara bé, encara és massa aviat perquè no sabem ni quantes llistes competiran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

El Suprem també qüestiona la constitucionalitat de l’amnistia per a Serracant

barcelona
estats units

Els Obama donen suport a la candidatura presidencial de Harris

barcelona
estats units

Harris diu a Netanyahu que és l’hora d’un alto el foc a Gaza

barcelona
regne unit

El govern desvelarà un forat de 20.000 milions de lliures en els comptes públics

barcelona
política

ERC cedeix temporalment un diputat a la CUP per poder formar grup propi al Parlament

barcelona
POLÍTICA

El vot de l’alcalde salva la moció d’homenatge a Montserrat Candini

Calella
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la Roca (+Castellfollit-AM)

“El cingle és viu i l’Ajuntament no el pot controlar tot sol”

Castellfollit de la Roca
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya la imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona