Política

opinió

Estem d'acord, president

Si la presència d'independents pot ser en algun moment un problema, ERC cedirà
No volem competir, volem complementar-nos, cooperar i sumar
Ens alegrarem que la candidatura que lideri el president Mas sigui la més potent i transversal
Necessitem amb urgència obtenir
el mandat democràtic per fer la independència
És la majoria transversal al Parlament la que
ha de garantir un suport sòlid al futur govern
El país ens està esperant per posar-se en marxa. Ho podem fer i ho farem. I ens en sortirem

Fa molts dies que a tots ens hauria agradat arribar a un acord. De fet, fa molts dies que ja hauríem d'haver arribat a un acord i estar avui consensuant un full de ruta per la independència. Prou colossal és el repte que afrontem per haver-nos encallat en la fórmula electoral. Quan allò substancial, segur que en això estem d'acord, és el què i el quan, i quan la feinada que tenim al davant és enorme front un Estat espanyol que no ens té cap estima i que treballa incansablement contra els interessos i anhels del país. Girem full i amb la mà al cor i amb totes les lletres us dic: estem d'acord en la seva darrera proposta, president, proposada per les entitats civils que ens reclamen eleccions per la independència abans de les municipals de maig.

Si la presència d'independents pot ser en algun moment un problema, ERC cedirà en tot allò que calgui i acceptarà el rol preferent de la candidatura de país que lideri el president Artur Mas amb el suport de Convergència. Aquest, no cal patir, no serà el problema. No volem competir, volem complementar-nos, cooperar i sumar, respectant –com no podria ser d'una altra manera– el lliure arbitri.

Necessitem amb urgència obtenir el mandat democràtic per fer la independència, per fer de Catalunya un estat, per tenir un estat que tingui com a premissa els interessos de la majoria, que estigui al servei de la ciutadania. I aquest mandat depèn avui d'aconseguir una majoria absoluta de diputats independentistes al Parlament. Aquesta és la majoria imprescindible. És la suma global, de tot el ventall polític independentista, de la seva diversitat i complexitat, el que ens fa forts.

És aquesta majoria transversal al Parlament la que ha de garantir un suport sòlid al futur govern, que serà l'encarregat d'impulsar tot el procés cap a la independència. Per aquest motiu oferim ja, sempre amb respecte a la seva presidència, començar a treballar per un govern de concentració, i simultàniament consensuar el full de ruta imprescindible per culminar tot el procés. Un consens que hem de fer extensiu a tots aquells que estiguin d'acord que Catalunya necessita urgentment esdevenir un estat independent i que hi té dret. De la mateixa manera que vam consensuar el Pacte per la Llibertat, de la mateixa manera que vam consensuar una data per fer un referèndum, de la mateixa manera que vam acabar consensuant una pregunta. Durant dos anys un govern en minoria ha superat tota mena d'entrebancs gràcies a l'estabilitat d'una majoria parlamentària. I això ho sap, president.

Estem, de fet, davant una aliança de candidatures, davant una aliança de voluntats, en la qual entenem que hi ha també la candidatura rupturista de la CUP, a la qual desitgem el màxim d'encert i el màxim de capacitat de penetració en l'electorat. De la mateixa manera que ens alegrarem profundament que la candidatura que lideri el president Mas sigui la més potent i transversal possible.

Aquest país té una gran pluralitat de referents independentistes i els necessitem tots, col·laborant i empenyent, consensuant, superant obstacles i entrebancs. És l'hora de mirar-nos als ulls i parlar, sense retrets de cap mena. El país ens està esperant per posar-se en marxa. Ho podem fer i ho farem. I ens en sortirem. Segur, fem-nos confiança mútuament i arribarem molt lluny, més que mai. Aquest país està en disposició de recuperar la sobirania que va perdre fa tres-cents anys i ara és l'hora de fer el pas endavant i sortir a guanyar la llibertat.

Tenim un país amb set de justícia i fam de llibertat. La força de la gent, la seva constància, la seva il·lusió, la seva tenacitat, són el nostre principal patrimoni. Aquest país sobretot té una gernació que anhela un futur millor i que ja ha pres la decisió d'agafar les regnes del futur. La independència ha deixat de ser el somni d'uns quants per passar a ser el desig i la necessitat de molts, fins i tot de molts que encara ara no s'adonen que amb la independència hi guanyem tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Lleida contra la MAT inicia la via judicial per aturar el parc solar d’Alcarràs

Lleida
unió europa

Von der Leyen presenta una comissió més ancorada a la dreta

barcelona
Política

El govern fixa el sostre de despesa en 37.783 milions per al 2025, un 12,8% més

Barcelona
Política

Olost farà el 20 d’octubre una consulta sobre la continuïtat a la comarca del Lluçanès

Olost
nacional

Comín demana a la justícia europea poder accedir al seu escó

barcelona
amèrica del sud

Una missió de l’ONU denuncia persecució política a Veneçuela

barcelona
Política

Turull demana a ERC que es disculpi per les accions contra Junts de l’estructura B

barcelona
Política

Acord per desbloquejar la Llei de l’ELA

barcelona
política

El “mateix” finançament arreu de Sánchez fixa “l’horitzó ambiciós” per a Romero

barcelona