Política

Més 1.300 ciutadans signen fulls a Torrent contra l'apujada de l'aigua potable

La Plataforma Guanyem Torrent ha tancat hui la campanya contra aquesta iniciativa municipal que pretén sagnar novament els usuaris

Aquest col·lectiu ciutadà organitzat sota el nom de Guanyem Torrent, en que hi participa també Esquerra Unida del País Valencià, membres destacats de Podemos a nivell local i militants de base de Compromís per Torrent, ha demanat que no s'aplique la pujada prevista, que es garantisca el dret de tothom al subministrament de l'aigua potable, que no es talle el servei a les famílies que no disposen de recursos econòmics i que s'apliquen preus bonificats que tinguen en compte els ingressos dels habitants de cada immoble.

La Plataforma Ciutadana Guanyem Torrent ha lliurat hui a l'Ajuntament de la vila, les més de 1.300 signatures recollides contra l'anunciada apujada de tarifes de l'aigua potable per a 2015. Una proposta que farà augmentar els guanys a l'empresa concessionària però oblidarà la gran quantitat de persones que actualment es veuen impossibilitades a fer front a aquesta taxa.

Guanyem Torrent denuncia a l'escrit lliurat a la municipalitat torrentina, que a aquesta localitat de la comarca de l'Horta, són moltes les persones i les famílies afectades per la desocupació que es mantenen amb treballs precaris o mal pagats.

Segons dades del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), el nombre de desocupats i desocupades a Torrent és de 10.316 persones i sols 5.400 cobren algun tipus de prestació per una quantitat que ronda els 780 euros. Així mateix, més de 2.000 famílies, segons dades de les organitzacions socials, han d'acudir als serveis socials per rebre ajuda alimentària i productes bàsics.

Per a aquesta Plataforma Ciutadana, l'aigua “no hauria de ser un negoci i, al nostre municipi, Aigües de l'Horta (empresa municipal que compta amb un 49% de les accions en mans de capital privat) ha obtés en 2014 uns beneficis de 906.000 euros dels quals 453.000 han anat a parar al soci privat”.

Guanyem Torrent, ha denunciant públicament que “és una immoralitat que l'Ajuntament, governat pel PP, faça negoci amb un servei bàsic”. A més ha subratllat que “la hipocresia dels qui ens governen actualment, els ha portat a establir un fons social de 50.000 euros per a impagats, que ixen de les tarifes abonades pels usuaris i no de la partida dels beneficis obtinguts per l'empresa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia