Política

Alcoi presentarà a fiscalia una denúncia pel sobrecost de les obres del Teatre Calderón

L'informe de fiscalització de la Sindicatura de Comptes assenyala irregularitats en el pagament d'1,2 milions d'euros a l'imputat empresari Enrique Ortiz de l'excés d'obra

L'alcalde Toni Francés i les regidores Lorena Zamorano i Estefania Blanes han presentat hui en roda de premsa les principals conclusions de l'informe de fiscalització dels exercicis de 2012, 2013 i 2014 de la Sindicatura de Comptes, que revisa i avalua els contractes administratius per verificar la seua adequació a la normativa vigent. A banda de donar a conéixer diversos aspectes de l'informe, l'alcalde ha anunciat que l'Ajuntament presentarà a la fiscalia una denúncia pel possible frau en les obres del Teatre Calderón, atés que el síndic mateix assenyala irregularitats en el pagament dels excessos d'obra, i remetrà la documentació al Tribunal de Comptes per la possible existència de responsabilitat comptable.

Toni Francés ha subratllat que després que els tribunals desestimaren la via administrativa perquè havia prescrit el termini, la demanda de l'Ajuntament pels sobrecostos injustificats, sustentada en dos informes pericials que fonamentaven aquesta tesi, i que el síndic de comptes mateix assenyale la irregularitat dels pagaments, els serveis jurídics de l'Ajuntament, han decidit formalitzar una denúncia per la via penal (que prescriu a cap de deu anys i que, per tant, encara està vigent) davant la fiscalia.

La denúncia se centra en el tècnic extern al consistori que va certificar la faena i en el mateix contractista Enrique Ortiz. Així mateix, l'Ajuntament remetrà al Tribunal de Comptes tot l'expedient perquè investigue la possible responsabilitat comptable dels integrants de la junta de govern municipal que va aprovar els pagaments, formada per l'alcalde d e llavors, Jorge Sedano, i els regidors Fernando Pastor, Javier Castañer, Ignacio Palmer, Amparo Ferrando, Rafael Sanus i Santiago Botella.

La regidora de Règim Jurídic Lorena Zamorano indica que la denúncia davant fiscalia “formalment no inclou els regidors perquè es tracta d'un possible delicte d'estafa, i això recauria sobre el contractista, Enrique Ortiz. En canvi, si hi ha irregularitats comptables i ho determina així el Tribunal de Comptes, sí que recauria la responsabilitat sobre l'alcalde i els regidors d'aquell moment”.

Lorena Zamorano ha explicat que “obrint aquesta via creiem que, en cas de demostrar-se finalment que hi va haver un excés d'obra i es va aprovar el pagament irregular, es puga arribar a demanar fins i tot la responsabilitat patrimonial per part d'aquells que han propiciat aquest frau, de forma que els alcoians recuperem més d'un milió d'euros que van anar a parar a Enrique Ortiz”.

A més, tant l'alcalde Toni Francés com Estefania Blanes han demanat responsabilitats a aquells que van propiciar aquestes irregularitats, i que a hores d'ara encara exerceixen importants càrrecs públics sense que ni tan sols hagen explicat públicament les presumptes irregularitats en el pagament d'1,2 milions d'euros a Enrique Ortiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia