Política

Es denuncien irregularitats legals als pressupostos de Torrent de l'Horta

Per a Compromís, s'han incomplert importants preceptes legals en la seua confecció

El grup municipal de Compromís per Torrent ha denunciat el que considera greus irregularitats en la confecció del pressupost de 2015 de l'Ajuntament de Torrent presentat pel Partido Popular.

En les 10 pàgines del seu l'escrit de reclamacions Compromís desvela que s'han incomplert importants preceptes legals continguts tant en la Llei d'Hisendes Locals com en la Llei de Bases de Règim Local.

Respecte a la Llei d'Hisendes Locals els valencianistes denuncien que el pressupost s'ha tramés novament fora de termini, i han explicat que la legislació ordena que l'aprovació definitiva ha de produir-se abans del 31 de desembre de l'any anterior a la seua entrada en vigor, “mentres que ací a Torrent hem entrat en l'any 2015 amb els comptes del 2014 prorrogats, atés que de moment només s'han aprovat amb caràcter inicial, i a dia de hui encara s'està en fase de reclamacions, que mentres no es resolguen no es pot donar definitivament per aprovat” han expressat els regidors de Compromís.

Omissió de partides

En quant les reclamacions referides a ometre el crèdit necessari per al compliment de les obligacions exigibles en virtut de precepte legal o qualsevol altre títol legítim, des de Compromís s'ha explicat que la quantitat arreplegada al pressupost pel cànon d'explotació de les instal·lacions esportives de Parc Central ha sigut de 45.000€, quan l'import que figura en el contracte signat en 2004 és de 181.100€ (a actualitzar comptant l'I.P.C) més l'1% dels ingressos nets. Bona prova de la vulneració del contracte, en el pressupost de 2015, és que en la liquidació del 2013 es varen reconéixer 249.152'59€ de cànon, mentres que al 2014 es varen pressupostar 249.000€ per aquest concepte.

També referit als crèdits necessaris, des de Compromís es denuncia que la ràdio municipal no pot estar pressupostada per al 2015 atés que l'òrgan encarregat de consignar el pressupost de l'emissora és el Consell Assessor, un òrgan que no ha estat creat des dels inicis de funcionament de l'Ens i al qual haurien de tindre-hi representació tots els grups municipals que formen part del Ple de l'Ajuntament. Per tant s'ha incomplert també el propi reglament intern de la Ràdio de Torrent.

Manca de transparència

La falta de transparència i participació també ha estat assenyalada a les reclamacions de Compromís, així es denuncia que no s'ha dotat ni un sol euro a la creació dels òrgans, que en eixe sentit, obliga la Llei de Bases de Règim Local en els municipis de gran poblament, com són El Consell Social de la Ciutat, La Comissió Especial de Queixes i Suggeriments Ciutadana, EL Jurat Tributari, i els Districtes.

Un altra disposició legal, aquesta vegada de caràcter municipal, que s'ha incomplert, és la referida al Reglament de Normalització Lingüístic de l'Ajuntament de Torrent, on tota la documentació referida al pressupost ha sigut tramesa en castellà, una llengua que no està reconeguda pel Reglament municipal com a pròpia ni del municipi de Torrent ni del seu Ajuntament. En tot cas i una vegada ha estat presentada en castellà el PP no s'ha preocupat en absolut de remetre-la en valencià als grups que la demanen, com és el cas de Compromís per Torrent.

Quant als crèdits afectats per ser de manifesta insuficiència els ingressos amb relació a les despeses pressupostades (la qual cosa pot afectar l'estabilitat pressupostària), des de Compromís s'ha alertat que el govern del PP ha tornat a computar, dins del pressupost, partides de subvencions de la Generalitat Valenciana, en matèria de serveis socials, que aquesta mai no ha reconegut com a tal a l'Ajuntament de Torrent, per un muntant de 300.000€. Un tant igual ocorre també amb la subvenció que la Federació Valenciana de Municipis i Províncies no ha reconegut mai a l'Ajuntament de Torrent, i que ha estat pressupostada per un total de 30.000€.

Venda de patrimoni

Finalment, i també referit a la insuficiència d'ingressos respecte a les despeses, des de Compromís s'ha reclamat que s'ha pressupostat 5.000.000€ d'ingressos per la venda d'una parcel·la de 8.800 metres quadrats al Parc Central, la qual cosa suposa una valoració de 586'2€/m2, molt allunyada de la realitat del mercat. De fet des de Compromís, i consultades diferents agències immobiliàries, el preu màxim donat ha sigut de 180€/m2 en la zona de referència, de tal manera que el pressupost de la partida ha sigut inflat en un 316%. En aquest sentit Compromís ha reclamat que sent generosos es reduïsca l'esmentada partida en 3.416.000€, quedant finalment pressupostada en 1.584.000€, és dir que com a màxim es pressuposte pel major valor donat a preu de mercat. Aquesta partida és de capital importància per a Compromís per Torrent perquè segons els valencianistes suposa que el PP ha enganyat als torrentins i les torrentines venent fum sobre unes inversions que no podran produir-se perquè estan vinculades a la venda d'una parcel·la que ha sigut valorada a preus que estan fora de la realitat econòmica del mercat immobiliari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona
Guerra a Europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 95 presoners de guerra

Barcelona
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona
Memòria democràtica

Restituïm avisa que no renunciarà al nom de Salvat-Papasseit per a la plaça del Virrei Amat

Barcelona
Unió Europea

El TGUE conclou que la CE no va ser transparent sobre la compra de vacunes

Barcelona
política

Cinc grups reediten el cordó parlamentari contra l’extrema dreta

barcelona