Política

Pedro Sánchez acusa Mas i Junqueras de “mentir” sobre el 27-S i “que només governin pels independentistes”

El secretari general del PSOE assenyala el PSC com l'únic partit que aposta per la concòrdia i la convivència

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat el president del Govern, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, de “carregar” l'any 2015 d'eleccions i de “mentir” en relació als comicis del pròxim 27 de setembre: “Diuen que es preocupen pel futur dels catalans, però només es preocupen pel seu futur i per governar pels independentistes”. En una assemblea amb els militants del Baix Llobregat a Viladecans, Sánchez ha assenyalat el PSC com l'únic partit que aposta per la concòrdia i la convivència a la “Catalunya real” i per refer l'acord amb la resta de l'estat espanyol amb la reforma de la Constitució. En aquest sentit, augura un “canvi” polític a partir de les municipals del mes de maig.

En un 2015 ple de comicis electorals, Pedro Sánchez preveu un “gran any” pel PSOE i per Espanya perquè li augura “un canvi de veritat que lideri el socialisme espanyol i català”. Sánchez veu en els socialistes l'única alternativa d'esquerres validar per fer front al PP i a Podem, a qui ha dedicat bona part de la seva intervenció.

“Hi ha molta mentida en la política”, ha etzibat. A Mariano Rajoy l'acusa de fracturar el país amb les retallades i de viure “assetjat” per al corrupció. “Pablo Iglesias menteix més que parla. Fa sis mesos es va presentar amb un programa electoral del qual ara renega”, ha dit sobre el líder de Podem.

En clau catalana, els 'mentiders' de Pedro Sánchez són Mas i Junqueras “que diuen que es preocupen pel futur dels catalans i només estan ocupats pel seu futur”. El secretari general del PSOE també els acusa de defensar un “presumpte dret a decidir mentre es retallen drets dels treballadors” i de voler fer escollir als ciutadans “estre dues pàtries”.

Per Sánchez, el PSC és “l'únic partit que ha mantingut en peu la bandera de la concòrdia i per a un nou acord en el conjunt d'Espanya”. “Més enllà de l'Ebre estem orgullosos del socialisme català”, ha afegit. “Volem una Catalunya i una Espanya lliures de corrupció i orgulloses de la seva diversitat”, ha conclòs.

En el torn d'intervencions dels militants, Sánchez s'ha reafirmat en la voluntat de derogar la reforma laboral, la Llei Wert i la modificació de l'article 135 de la Constitució sobre austeritat que Zapatero va pactar amb el PP. Sobre el que no s'ha volgut pronunciar és sobre futurs pactes postelectorals, convençut que el PSOE guanyarà les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia