Política

UDC impedeix repetir al seu alcalde d'Arenys de Mar

Els militants trien per majoria un nou cap de llista i evidencien el divorci del partit amb Estanis Fors

CDC, que li donava suport, vol ara que sigui l'assemblea de la federació la que ratifiqui el nom

Desavinences profundes i insalvables en el si d'UDC a Arenys de Mar. En la darrera assemblea del partit els militants van triar per àmplia majoria rebutjar que l'actual alcalde, Estanis Fors, repeteixi com a cap de llista de la federació de CiU en les municipals del maig. A l'assemblea es van presentar finalment dues candidatures, la de Fors i la de Josep Manel Nogueras, president de l'Ateneu Arenyenc. La votació no va deixar cap dubte: 29 vots a favor de Nogueras, 13 per a Fors i 3 en blanc. El resultat no només va sorprendre el mateix alcalde, sinó que ha provocat una tempesta en el si de la federació, perquè des de CDC ja s'havia donat per bo que Estanis Fors tornés a ser el cap de llista de CiU.

El president local d'UDC, Jaume Calopa, s'ha mostrat “sorprès” per l'enrenou que s'ha generat amb la tria del nou cap de llista. “El procés es va seguir sota la més estricta legalitat i el resultat és indiscutible”, diu, i hi afegeix: “S'ha de saber perdre.” Pel president, el vot de càstig de la militància cap a l'alcalde es pot llegir com a resposta al fet que Fors “ha deixat de banda el treball amb el partit i no ha cuidat gens la relació amb la gent de la formació en aquests quatre anys”. Calopa va recordar que, segons els pactes amb CDC, Arenys de Mar “ha de tenir un cap de llista d'UDC i això és innegociable”.

Per la seva banda, des de les files de CDC es va rebre amb estupefacció la tria d'un nou candidat i va generar un bon grapat de crítiques en el si del partit. De fet, l'executiva local va decidir traslladar a l'assemblea que Convergència d'Arenys de Mar té previst fer el dia 30 vinent el debat sobre la nova situació i sotmetre a parer dels militants quina ha de ser la decisió final. En declaracions a Ràdio Arenys, el president de CDC, Xavier Masgrau, va avançar que es votaria la proposta de convocar una assemblea conjunta amb UDC per triar el cap de llista, igual que es va fer el 2011 i que va donar com a guanyador l'ara alcalde. Està previst que Masgrau també presenti candidatura per encapçalar la llista en cas que es convoqui l'assemblea de la federació.

Joan Morell, president de CDC a la comarca, va admetre ahir que la situació a Arenys de Mar és “complicada”, però va confiar que es resolgui aviat i va rebutjar de ple que les dues formacions decideixin presentar-se per separat en cas que no hi hagi acord pel cap de llista.

LA XIFRA

29
vots
en contra i 13 a favor per repetir com a cap de llista va rebre l'alcalde d'Arenys de Mar dels militants d'UDC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les bases d’ERC beneeixen Illa amb un “sí vigilant”

barcelona
estats units

Harris ja té els vots per a la nominació demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu autoritza continuar les converses de treva al Caire

barcelona
política

Jovent Republicà decidirà dilluns si també avala Illa, com ha fet ERC

barcelona
política

ERC no garanteix la investidura immediata d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona
estat espanyol

Begoña Gómez també es querella contra el jutge que la investiga

barcelona
política

Els militants d’ERC avalen Illa (PSC) com a president de la Generalitat

barcelona
àfrica

Almenys 21 morts en les protestes de joves pel cost de la vida a Nigèria

barcelona
guerra a europa

L’OIEA alerta de problemes amb la refrigeració en la central nuclear de Zaporíjia

barcelona