Política

ESTEVE PUJOL

ALCALDE DE CAMPRODON (PSC)

“Hem sigut fidels als avantpassats”

L'alcalde diu que les actuacions d'aquest mandat i dels quatre anteriors responen a un full de ruta que aposta per no malmetre l'entorn heretat

Diu que, si el seu equip ho vol, repetirà

Un alcalde històric.
Fill de l'exalcaldessa de Camprodon, ell és al càrrec des del 1995. És un dels alcaldes històrics a la comarca i també dels socialistes gironins. Ha estat diputat al Parlament i també a la Diputació de Girona, ha ocupat càrrecs interns del partit, però assegura que allò que ha donat i dóna sentit a la seva activitat política ha estat ser alcalde del seu poble. Afirma que ell és el fruit d'un treball d'equip.

Fa cinc mandats que és alcalde i manifesta que, si l'equip ho vol, ell es tornarà a presentar. Afirma que durant tots aquests anys han transformat Camprodon, mantenint, però, el llegat urbanístic i paisatgístic rebut dels avantpassats.

Fa quasi vint anys que és alcalde. Al primer mandat van revisar el pla general promovent una transformació important de Camprodon. Quina valoració
en fa?
Estem molt satisfets, perquè allò que vam dibuixar sobre paper ara és una realitat.
En què es va centrar aquesta transformació?
Vam actuar per reforçar el valor històric del nucli antic, també per consolidar el sector serveis, que és el nostre motor econòmic, vam crear sòl industrial i vam contribuir al trasllat de Galetes Birba. I, finalment, vam fer o millorar equipaments fonamentals per a la qualitat de vida dels veïns: el nou pavelló, el nom camp de futbol, la nova llar d'infants i, sobretot, l'ampliació i reforma del geriàtric.
Podem parlar d'un final
d'etapa?
Nosaltres vam afrontar l'actual mandat conscients del mal moment en les finances de l'administració. Per sort, amb les grans obres fetes, gràcies a la complicitat dels veïns i de les altres administracions. Per tant, hem intentat gestionar amb prudència allò que tenim.
I com s'ho han fet?
Hem intentat no abaixar el nivell i no fer retallades indiscriminades. De fet, durant tots els anys en què he sigut alcalde la idea que ha guiat el nostre equip ha estat la de ser fidels al llegat que hem rebut dels nostres avantpassats.
Expliqui's.
Vam heretar un Camprodon on la vegetació i el paisatge natural són una potencialitat. També, un municipi amb aportacions humanes al territori: el romànic, els grans passejos de final del segle XIX i principi de XX... I el nostre repte ha estat no malmetre tot això i que allò que volíem fer no decebés tot aquest llegat.
Com es va reflectir això en el planejament urbanístic que van fer?
Vam modificar el del 1979, que també preservava aquests valors i vam afrontar els reptes de final del segle XX i principi del XXI, bàsicament valorant els actius de Camprodon i solucionant problemes actuals.
Quins?
Un dels més importants va ser treure el trànsit de l'interior del nucli històric, per on s'havia de passar per anar a Llanars, Vilallonga de Ter, Setcases i Vallter; creant zones d'aparcament a l'entorn del nucli antic; millorant i ordenant les tres entrades del poble; creant espais verds d'oci atractius a la Mare de la Font, a la zona esportiva i, una de nova, al sector del mas Ventós, on es va construir la ronda urbana que va treure el trànsit de l'interior...
Tornant al present, en aquest mandat quines inversions han realitzat?
Només aquelles per a les quals hem rebut ajuts i algunes amb els pocs fons propis que tenim per a aquest capítol. Així, hem traslladat l'oficina de turisme al museu, hem rehabilitat el pavelló vell i hi continuem invertint aquest any, hem posat en marxa el parc de bombers, estem actuant al voltant de Can Marquès i al castell de Sant Cristòfor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia