Política

El govern de CiU de Santa Susanna fa sis mesos que no substitueix un regidor

El candidat a ocupar el lloc vacant demana per escrit a l'Ajuntament els motius oficials

L'alcalde hi treu importància ho vincula a problemes administratius

El maig del 2011 CiU de Santa Susanna va guanyar amb comoditat les eleccions i va obtenir vuit regidors d'un total d'onze. Des del juliol de l'any passat, però, governa només amb set després de la renúncia per motius personals presentada per Noelia Hernández, que dirigia les àrees de Cultura, Festes i Joventut. Sis mesos després de la marxa d'Hernández, encara no s'ha incorporat el candidat a substituir-la, que ocupava el primer lloc dels suplents a la llista de CiU, Josep Antoni López Garriga, que, igual que Hernández, es va presentar com a independent. López preveia entrar aquest matí una instància a l'Ajuntament per reclamar conèixer els motius pels quals s'ha demorat tant la seva presa de possessió com a regidor, entenent que es tracta d'una situació anòmala per a la qual no troba cap resposta. “Em correspon agafar l'acta des de fa mesos i he informat directament l'alcalde que estic disposat a ocupar el càrrec”, assegura López, que explica que no va ser fins al mes d'octubre que es va donar coneixement en el ple de la renúncia de Noelia Hernández. “El meu interès i compromís amb la gent que va votar la nostra candidatura es manté i tinc moltes propostes que vull posar en pràctica”, anuncia el candidat, que critica la deixadesa que, segons ell, ha mostrat l'alcalde en tot el procés. “El 2012 van plegar tres regidors del govern i la seva substitució per la gent de la llista va ser immediata”, es queixa. Es dóna el cas que Noelia Hernández va entrar llavors a l'Ajuntament com a substituta d'un d'ells.

L'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, treu importància a la situació i vincula el retard a problemes administratius. Campolier recorda que els tràmits per enviar a la Junta Electoral Central la renúncia de la regidora i el candidat a substituir-la estan fets “i s'ha fet la reclamació pertinent perquè ens facin arribar les credencials”. Campolier reconeix que el retard no és habitual, però precisa que el mes de setembre el secretari municipal va agafar la baixa, que encara manté, i el consistori va haver de buscar un altre funcionari. “La feina se'ns va acumular, però els tràmits estan fets i confiem que no triguin massa més”, diu.

Tot i això, avui hi ha ple ordinari –se celebren habitualment amb una periodicitat de tres mesos– i en l'ordre del dia no consta la presa de possessió de López Garriga.

LA XIFRA

7
regidors
hi ha actualment al govern de Santa Susanna, quan va obtenir 8 en les últimes eleccions municipals.

LA FRASE

Em correspon agafar l'acta des de fa mesos i estic disposat a ocupar el càrrec
Josep A. López Garriga
Candidat a ocupar la vacant de regidor de govern de Santa Susanna

S'ajorna un mes la cita al jutjats

L'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, havia estat citat demà com a imputat al jutjat d'Arenys per l'adjudicació a dit del servei de recollida d'escombraries i per haver intentat beneficiar l'empresa requalificant uns terrenys. La vista, però, s'ha ajornat fins al 20 de febrer a petició d'un dels advocats. Juntament amb l'alcalde Campolier han estat citats també en qualitat d'imputats el secretari municipal, la interventora, una tècnica i la segona tinenta d'alcalde de l'Ajuntament. Els fets que s'imputen a l'alcalde van ser denunciats a la fiscalia de Medi Ambient pels regidors del grup municipal del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia