Política

“Bustos enviava missatges en clau, se sabia investigat”

Un subinspector afirma que l'exalcalde coneixia les escoltes

Montcada aclareix la “designació” de Llumà

El subinspector dels Mossos Antoni Salleras, instructor policial del cas Mercuri, que continua obert en un jutjat de Sabadell, va afirmar ahir en el judici al TSJC per suposat tràfic d'influències d'excàrrecs del PSC, que van iniciar les escoltes el 2010 arrel d'una denúncia d'un empresari contra un exregidor del PP sabadellenc, peça principal en la qual no està imputat Manuel Bustos, “encara” va puntualitzar en ser preguntat.

“Pensàvem que Bustos sabia que era investigat perquè deia missatges en clau, i això és habitual en aquests casos”, va manifestar Salleras sobre les escoltes policials a l'exalcalde de Sabadell. El comandament va afegir: “Quan va dir que Llumà és la nostra candidata se'ns van encendre les alarmes.”

En aquest sentit, Cristóbal Martell, advocat de Bustos i de l'exdiputat Daniel Fernández, va reclamar a Salleras que aclarís des de quan els Mossos feien les escoltes a Bustos, davant la sospita que hagués estat abans de l'autorització judicial. Martell també va demanar-li si van contrastar amb fets perifèrics, com veure informes tècnics, les converses intervingudes en què els dos dirigents socialistes desacrediten i, segons el fiscal, volen pressionar l'alcaldessa de Montcada i Reixac, també acusada, perquè contracti la seva candidata, Carmina Llumà, dona d'un càrrec municipal a Sabadell.

Precisament, ahir, Pedro Sarrión, tècnic de Recursos Humans de l'Ajuntament de Montcada, va aclarir que el càrrec de Llumà era de lliure elecció, i que “no van muntar un procediment reglat sinó una designació de personal directiu amb l'ambigüitat de la nova llei” de la funció pública, de la qual Catalunya encara no ha desenvolupat normativa. Era el primer cop que ho feien. Un tribunal de tres tècnics va avaluar cinc candidats i dues tècniques externes van analitzar les dues candidates finals. Les tècniques van aclarir que “no es van sentir pressionades”, quan l'alcaldessa i uns regidors van demanar-los si Llumà podia fer la feina, i van dir-los que sí. Avui acaba el judici i segurament el fiscal mantindrà la petició de dos anys de presó i sis anys d'inhabilitació per als quatre socialistes.

La candidata va dir la prova a l'exalcalde

Carmina Llumà, exalt càrrec del govern tripartit, va declarar ahir, en el judici en el TSJC, que en un acte escolar va comentar al llavors alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que havia fet una prova de selecció per ser assessora d'Urbanisme a l'Ajuntament de Montcada, el maig del 2012, i que “el tribunal va dir-li que millor que hi desistís”. Al final, va obtenir el càrrec, però la van destituir en destapar-se el cas. Va afegir que no sabia que primer va ser “no apta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona
política

Parlon vol “revertir la corba delinqüencial” a Catalunya

barcelona
política

El govern manté 47 dels 167 alts càrrecs

barcelona