Política

Militants històrics del nacionalisme torrentí signen un manifest en favor de Vicent Beguer

Denuncien que en tota la història del nacionalisme valencià d'aquesta localitat mai s'havia actuar tan sectàriament contra un representant

Davant la posició política i sectària de l'Executiva Nacional del Bloc perquè no puga presentar-se al procés de primàries el regidor a l'Ajuntament de Torrent, Vicent S. Beguer i Miquel, els signataris del manifest han mostrat la seua sorpresa i la indignació perquè en tota la trajectòria del col·lectiu de Torrent, que començà sent Partit Nacionalista del País Valencià, després Unitat del Poble Valencià, posteriorment Bloc Nacionalista Valencià i avui Compromís, mai en tota aquesta trajectòria s'ha actuat d'aquesta manera tan parcial i sesgada.

A més a més, si com bé es diu en la resolució de l'expedient “que per preservar la imatge de les persones afiliades i de la pròpia organització i més si es parla de persones com el denunciat i de col·lectius com el de Torrent amb una història i un prestigi al si del partit que qualsevol decisió té una repercussió de país i per aquest motiu és l'Executiva qui té que prendre la decisió”, no entenen com pot resoldre un expedient sense donar unes garanties mínimes de defensa a les que té dret qualsevol militant i més si es tracta d'una persona que ha donat tot pel col·lectiu de Torrent i pel partit, i que ha fet de l'activitat política la seua vocació en detriment de la seua activitat professional i familiar, aconseguint amb la seua aportació que el Bloc i després Compromís hagen tingut presencia a l'Ajuntament de Torrent durant dotze anys.

Per tot allò exposat els sitasignats manifesten que les actuacions dutes a terme tant a corre cuita s'han fet seguint un criteri apriorístic que no ha tingut en compte les demandes reiterades d'auxili i d'intervenció adreçades a diverses instàncies de l'organització, davant el clima d'hostilitat creat per un sector del col·lectiu que recolza la candidatura de Pau Alabajos. L'única manera que tenim d'entendre aquesta actuació és la por a presentar-se i medir-se en igualtat de condicions en unes primàries.

Així, estan convençuts que l'exclusió de Sento Beguer del procés de primàries a Torrent desvirtua tot l'esperit de participació ciutadana per triar el millor candidat a l'Alcaldia de Torrent, convertint el procés en una farsa i una burla a la democràcia, i en conseqüència anuncien que van a impugnar les votacions, donada la seua il·legalitat, i demanen a la ciutadania l'abstenció a la votació de les primàries a Torrent.

Aquest manifest remés a l'executiva Nacional de País Valencià ha estat signat pels candidats a la llista municipal Eduard Alemany, Alberto Andreu, Mercedes Chust, Enric Cubes, Berta De Alvaro, Vicent Rubio, la regidora Maria Herrada, militants històrics del col·lectiu de Torrent i membres de l'Executiva Local del Bloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Harris promet una “economia d’oportunitats” si guanya al novembre

barcelona
guerra a gaza

L’ONU atribueix l’atac de colons a Cisjordània a la política israeliana d’assentaments

barcelona
rússia

Aliats i advocats de Navalni entren a la llista de terroristes

barcelona
guerra a europa

Rússia acusa Occident d’estar al darrere de l’ofensiva ucraïnesa a Kursk

barcelona
guerra a europa

Els Països Baixos esperaran a la investigació del Nord Stream per reaccionar

barcelona
europa

Croàcia tindrà servei militar obligatori de dos mesos a partir de 2025

barcelona
guerra a europa

Ucraïna ataca de matinada un embarcador i un vaixell a Crimea

barcelona
guerra a gaza

Cinc morts en un bombardeig a la Franja enmig de les converses per a un alto el foc

barcelona
política

Anuncien la presència de Puigdemont la setmana vinent a Prada

barcelona