Política

EU proposa declarar 2015 any Ovidi Montllor

El grup parlamentari reclama atorgar-li al cantant a títol pòstum la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat

El grup parlamentari d'EUPV ha presentat una Proposició No de Llei a les Corts amb motiu de la commemoració del 20 aniversari de la mort –el pròxim 10 de març– del cantant, poeta i actor alcoià Ovidi Montllor. La proposta demana atorgar-li a títol pòstum, la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat valenciana, declarar l'any 2015 Any Ovidi Montllor, “i que es done suport actiu a aquelles iniciatives commemoratives que sorgisquen de la societat civil, així com aquells actes d'homenatge organitzats per altres institucions i entitats publiques”, ha explicat el diputat Lluís Torró.

Per a EU Montllor, “no és sols un artista excepcional i total, des d'una vessant estètica, sinó també representa el compromís amb el seu poble, amb la seua cultura i llengua, amb les classes populars i amb la llibertat. Es mereix aquest homenatge de tots”.

Montllor ja va rebre en 1994 l'Alta Distinció de la Generalitat valenciana, el Miquelet d'Honor i la Medalla d'Or d'Alcoi per la seua trajectòria, per la seua dilatada obra cantant i recitant els nostres poetes, fent teatre i cinema, per haver-se convertit en tot un símbol de la resistència antifranquista. “Ara, les Corts tenen l'oportunitat de retre un merescut homenatge a l'Ovidi Montllor, qui forma part de la nostra història vital, de la nostra memòria col·lectiva”, afig Torró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia