Política

Viladamat tria pagar deutes i fer un parc de patinatge

Els veïns del municipi van participar ahir en una consulta per decidir les inversions del 2015, i van escollir amortitzar deute amb l'empresa de l'aigua i fer millores a l'ateneu i a la zona esportiva

Els veïns de Viladamat van votar ahir les inversions que volen que es duguin a terme aquest any en una consulta organitzada per l'Ajuntament, governat per la CUP. De les aproximadament 340 persones que es calcula que podien votar (hi podien participar els majors de 16 anys), en el moment de tancar la mesa s'havien recollit 113 vots, que significa una participació de poc més del 33%.

Les tres inversions més votades (hi havia sis propostes) van ser, en primer lloc, pagar part del deute a l'empresa d'aigua Sorea, seguit de les millores a l'ateneu i la zona esportiva i millores urbanes. Viladamat té actualment un deute de 57.976 euros amb Sorea en concepte de l'obra de canalització de l'aigua des de Saldet, deute que es va pagant des del 2009 amb cada factura de l'aigua. La previsió és que el deute s'acabi de pagar el 2026 i amb la proposta aprovada es fa una amortització (un avançament de 9.131 euros) que representa retallar dos anys aquest deute, a més de significar un estalvi de 500 euros d'interessos.

Pel que fa a la segona proposta més votada, té un valor aproximat de 12.500 euros, i consisteix a fer un parc de patinatge, millorar la il·luminació exterior de l'ateneu, millorar l'accés a peu entre la pista i el camp de futbol i fer una barbacoa al costat oest de l'ateneu.

Per últim, les millores urbanes, que van ser la tercera opció més votada, tenen un cost aproximat de 9.000 euros i consistiran, entre altres coses, a col·locar mampares de fusta en alguns contenidors, posar pilons que impedeixin aparcar cotxes al costat est de la plaça de la Vila i posar plafons d'informació a les entrades del poble. L'alcalde, Robert Sabater, va valorar positivament la participació: “Tot i que és baixa, segurament és una de les més altes d'aquest país en qualsevol procés participatiu”, va manifestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia