Política

La policia obliga desmuntar una taula informativa a Guanyem Torrent

La Plataforma Ciutadana acusa l'Ajuntament de conculcar la llibertat d'expressió i manifestació

Exigeix la retirara de l'ordenança sobre taxes municipals sobre ocupació de via pública

L'Ajuntament de Torrent gestionat amb majoria absoluta pel PP que li fa de suport a l'alcaldessa Amparo Folgado, ha ordenat la seua plantilla de policia local a fer desmuntar una taula informativa que Guanyem Torrent tenia previst posar en marxa juntament amb el projecte d'una emissora ciutadana per Internet durant la jornada de hui.

Més de mitja dotzena de membres de la guàrdia urbana torrentina, han obligat als afiliats a aquesta plataforma unitària a retirar els aparells i la cartelleria que havien començat a desplegar a fi d'iniciar les emissions en “estriming” de la Nova Ràdio ciutadana de la localitat més gran de la comarca de l'Horta.

L'Ajuntament ha interpretat al seu favor el silenci administratiu originat després d'un segon escrit remés per Guanyem Torrent per registre d'entrada dissabte 31 de gener, per obligar la ciutadania concentrada a fer decaure les seues pretensions aprofitant la diada de la festivitat de Sant Blai, data que concentra massivament persones de la vila i de la rodalia.

Per als membres de Guanyem Torrent, aquesta actitud de l'alcaldessa Amparo Folgado, “evidencia la manca de sensibilitat democràtica de la primera edil i del partit que li fa de suport, al mateix temps que mostra el caràcter intransigent dels seus dirigents, que anteposen raons partidàries per sobre el que la ciutadania reclama i ho fa interposant injustes i irracionals ordenances municipals, que s'apliquen segons criteris arbitraris del regidor responsable”.

Davant la situació viscuda durant el mati de hui, Guanyem Torrent considera abusives i injustes aquestes ordenances municipals que limiten els drets de reunió, manifestació i lliure expressió, per la qual cosa declara que no acceptarà pagar cap tipus de taxa o cànon per exposar al carrer o a les places de la ciutat, el seu programa municipal.

D'igual manera, exigeix a l'Ajuntament, que deixe lliurement a totes les organitzacions polítiques, a totes les entitats ciutadanes que ho sol·liciten, sense cap mena de pagament, els locals municipals per tal de realitzar actes públics.

Finalment reclama a l'Ajuntament que canvie les ordenances actuals, donat el seu caràcter excloent i repressiu i que redacte altres de noves amb el consens d'associacions, grups i entitats tant de caràcter polític com social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona