Política

Compromís per Torrent vol fer descanvi de deutes per treballs comunitaris

Això serà aplicable sempre i quan les circumstàncies personals del deutor no permeten liquidar el deute amb diners

Compromís per Torrent ha presentat, per Registre d'entrada del Ple, una moció en la que s'arreplega un text articulat en el que el Ple de l'Ajuntament insta al Govern municipal a la creació una Ordenança Municipal que regule l'execució alternativa de pagaments de deutes municipals mitjançant la realització de treballs en benefici de la comunitat. El text presentat per Compromís consta de 12 articles, més una disposició transitòria, una derogatòria i una final.

L'objectiu de l'Ordenança és regular un mecanisme alternatiu que permeta substituir, en circumstàncies justificades i sempre amb el consentiment de la persona sancionada, deutes municipals amb prestació de treballs en benefici de la comunitat, d'interés col·lectiu, quan les circumstàncies personals del deutor no permeten liquidar el deute amb diners, i tenint en compte les exclusions legals sobre les que la norma no pot actuar, com per exemple infraccions en seguretat vial arreplegades en la Llei de Trànsit o els contemplats a l'article 60 de la Llei General Tributària i el 40 del Reglament general de recaptació.

Des de Compromís s'ha volgut deixar clar que aquestos treballs no suposaran en cap cas la substitució de llocs de treballs existents, sent voluntari acollir-se a aquesta modalitat de liquidació de deutes previ informe tècnic dels Serveis Socials Municipals. Podrien acollir-se a l'ordenança proposada per Compromís les persones majors de 18 anys empadronades a Torrent en situació de desocupació o que la seua renda no arribe al salari anual mínim interprofessional, quedant excloses de la norma les persones jurídiques.

A mode orientatiu des de Compromís s'han proposat d'interés, per a la realitzar aquestos treballs, àrees com arxius, biblioteques, serveis socials, medi ambient, esports, neteja d'espais públics, manteniment i reparació de mobiliari urbà, escoles municipals, parcs, jardins i qualsevol altres serveis o equipament que resulten anàlegs a aquestos. L'Ajuntament de Torrent subscriuria una assegurança que cobrisca els possibles riscos procedents del compliment dels treballs en benefici de la comunitat.

La durada de cada jornada diària de treball substitutori s'ha proposat que siga d'un màxim de 8 hores diàries, i en tot cas es tindrien en compte les situacions personals, familiars i laborals de la persona prestadora del treball; en cap cas la realització de treballs en benefici de la comunitat suposaria retribució alguna per part de l'Ajuntament de Torrent.

Per al seguiment i control dels treballs Compromís ha proposat que s'assigne un tècnic responsable que vetlarà pel seu correcte desenvolupament, emetent a la finalització del treball un informe de valoració, quedant suspesa la compensació del deute en tres incompliments per part de la persona interessada, com per exemple absència o incompliment horari, falta de rendiment en el treball o no realitzar la prèvia formació en mesures de prevenció de riscos laborals, així com no acomplir aquestes mesures en el desenvolupament del treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona
Memòria democràtica

Restituïm avisa que no renunciarà al nom de Salvat-Papasseit per a la plaça del Virrei Amat

Barcelona
Unió Europea

El TGUE conclou que la CE no va ser transparent sobre la compra de vacunes

Barcelona
política

Cinc grups reediten el cordó parlamentari contra l’extrema dreta

barcelona
Memòria democràtica

Més de 70 joves participen en la recuperació de trinxeres a les Terres de l’Ebre

Tortosa
política

El Parlament constitueix les vuit primeres comissions de la legislatura

barcelona