Política

Gemma Ubasart, secretària general de Podem Catalunya amb el 77% dels vots

La nova secretària general és una acadèmica pròxima a Pablo Iglesias que defensa la via escocesa

Reconeix el dret a decidir de Catalunya, com d'altres territoris espanyols que es considerin nacions, però rebutja la declaració unilateral d'independència

La professora universitària Gemma Ubasart serà la secretària general de Podem a Catalunya. Així ho han escollit el 77% dels simpatitzants d'aquesta formació, 4.039 electors. Ubasart, que era l'única candidata que tenia el suport de Pablo Iglesias, estarà acompanyada per un equip de 34 persones, que formaran el Consell Ciutadà del partit, i de les quals destaquen Jéssica Albiach, Gemma Galdón i Marc Bartomeu.

A part d'aquestes, set persones més formaran el Consell de Garanties Democràtiques. Ubasart ha arrasat en el procés de constitució interna de Podem, les cinc candidatures crítiques amb la politòloga només han obtingut el 23% dels suports. Els altres candidats eren Pablo Barreneche (16,4% dels vots), Rosa Maria Parreño (2,61%), Juan José Salbia Asensio (1,51%), Miguel Ángel Rodríguez Ferrero (1,28%) i Ángel López Moreno (1,26%). En total, a Catalunya han votat 6.511 simpatitzants.

La nova secretària general de Podem a Catalunya és una professora universitària que forma part de la direcció estatal del líder del partit, Pablo Iglesias, i que defensa el dret a decidir dels catalans però per la via escocesa, amb un referèndum acordat amb l'Estat.

Com la majoria de dirigents de Podem, Ubasart (Castellar del Vallès, 1978) procedeix del món acadèmic, ja que és doctora en Ciència Política, que va cursar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i professora de Dret de la Universitat de Girona.

No és una cara nova en el partit, ja que ja és secretària de Plurinacionalitat en la direcció estatal i pròxima al líder del partit, Pablo Iglesias.

En la seva carrera acadèmica, ha realitzat investigacions en la London School of Economic and Political Science (Gran Bretanya), en la Università Padova (Itàlia), en la University of Ottawa (Canadà), en la Science Po de París (França) i a l'Institut d'Alts Estudis Nacionals (l'Equador), i ha treballat en diversos centres universitaris de Barcelona, Madrid, Santo Domingo i Quito.

Ha combinat la seva tasca acadèmica amb la consultoria a governs i partits tant a Europa com a Amèrica Llatina, i va ser regidora de la seva localitat, Castellar del Vallès (Vallès Occidental), per una candidatura ciutadana.

Ubasart aposta per una reforma territorial d'Espanya a través d'un procés constituent que superi el marc constitucional del 1979 i contribueixi a solucionar els problemes d'encaix de Catalunya.

Així, reconeix el dret a decidir de Catalunya, com d'altres territoris espanyols que es considerin nacions, però rebutja la declaració unilateral d'independència. En la seva opinió, cal apostar per sortides democràtiques que siguin viables, posant com a exemple el cas d'Escòcia, on Londres i Edimburg van pactar un referèndum independentista.

De cara a les eleccions del 27-S, Ubasart descarta pactes electorals de Podem amb altres partits i es fixa com a objectiu acabar amb les polítiques “neoliberals” de CiU en la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

amèrica del sud

Una missió de l’ONU denuncia persecució política a Veneçuela

barcelona
Política

Turull demana a ERC que es disculpi per les accions contra Junts de l’estructura B

barcelona
Política

Acord per desbloquejar la Llei de l’ELA

barcelona
política

El “mateix” finançament arreu de Sánchez fixa “l’horitzó ambiciós” per a Romero

barcelona

Escòcia vol recuperar l’esperit del 2014

Londres
Estats Units

Una campanya tacada per la violència

Los Angeles
Eduard Díaz
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Llagostera (ERC)

“L’equip de govern viu de les rendes del mandat anterior”

Llagostera
Christopher Carnie
Representant a Catalunya de Europe for Scotland

“El referèndum va ser un dia d’orgull”

Barcelona
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona