Política

La llar d'infants de Pals, a punt dos anys i mig després

L'empresa ja ha acabat l'obra i falta la connexió a la xarxa elèctrica i el vistiplau del Departament d'Ensenyament

Els 29 nens inscrits a la vella escola bressol s'hi desplaçaran d'aquí a poques setmanes

La nova llar d'infants del carrer de Quermany de Pals ja està acabada i només falta completar la connexió a la xarxa elèctrica, que ha de satisfer l'empresa Endesa. La constructora responsable de l'execució de la majoria (80%) de la construcció de l'edifici va complir la data d'entrega de l'obra (10 de febrer), segons va explicar ahir l'alcaldessa de Pals, Sílvia Monar, i ara ja només falta la connexió a la xarxa (la substitució del comptador d'obres pel definitiu i acabar de tapar la rasa) que permetrà obtenir el certificat final d'obres. El darrer vistiplau l'ha de donar el Departament d'Ensenyament. Tot fa pensar que els nens de la llar d'infants actual podran ser al nou equipament en qüestió de setmanes.

L'alcaldessa de Pals, Sílvia Monar, va explicar que han hagut de fer un canvi d'emplaçament dels comptadors a última hora i això ha fet que no estigui encara connectada a la xarxa elèctrica. “Falten detalls de mobiliari però ja està a punt”, explicava.

L'empresa havia d'entregar l'obra a finals de l'any passat, però l'Ajuntament li va concedir una pròrroga. L'obra finalment s'ha acabat dos anys i mig després d'haver-se començat, i les necessitats de places escolars han baixat notablement. El projecte era inicialment per a 115 nens, i amb la revisió feta l'any 2014 es va reduir a 75, una xifra que pot ser reversible amb unes modificacions dels espais. Actualment el nombre de nens i nenes matriculats a l'escola bressol és de 29.

Sílvia Monar va anunciar que preveu l'entrada de mainada de P0 que no tenien lloc en la vella instal·lació actual: “Hi ha peticions de pares i pensem que podem oferir aquest servei.”

LA XIFRA

29
és el nombre d'alumnes
matriculats a l'actual escola bressol de Pals i que estrenaran la nova.

Retard motivat per la fallida de la constructora

El procés ha estat llarg, feixuc i enrevessat. La llar d'infants es va començar a construir a principi d'estiu del 2012. Es parlava de tenir-la a punt al setembre. A l'agost, però, l'empresa adjudicatària, Obres i Contractes del Maresme, va aturar els treballs i va entrar en concurs de creditors. En no estar entregada en la data que corresponia, l'Ajuntament va perdre una subvenció de 500.000 euros del Departament d'Ensenyament. Des de llavors hi ha hagut també un plec de condicions tombat per una apel·lació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia