Política

Garriga tornarà a liderar l'Entesa per Arbúcies

Per l'alcalde, l'ajuntament ara és “la veritable casa del poble”

Valora que l'endeutament s'hagi reduït a la meitat

L'actual alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga (Entesa per Arbúcies), repetirà com a cap de llista en les municipals del 24 de maig. L'Entesa va guanyar per majoria absoluta el 2011 (7 regidors de 13) i Garriga considera que el projecte era per deu anys i que s'ha de mantenir.

A l'hora de valorar el mandat, Garriga assenyala que l'ajuntament “torna a ser la veritable casa del poble, després d'un model de poble gris i basat en el totxo [els vuit anys d'ERC encapçalant l'equip de govern]”. Serà el tercer cop que farà d'alcaldable. El 2007 va ser la llista més votada, però un pacte entre ERC, la CUPA i el PSC li va impedir fer de batlle.

Per Garriga, l'equip de govern (Entesa i el PSC) ha treballat “amb les entitats braç a braç”. Com a prioritats de futur, parla de replantejar la nova biblioteca “partint de zero” i redefinir l'ús de les naus Ayats com a teatre i sala per a entitats i arts escèniques.

“El gran maldecap”

Garriga també ha reconegut que l'expedient de regulació d'ocupació que va haver d'aplicar el 2013 al consistori ha estat “el maldecap més gran”. A causa de l'endeutament real de més del 200% l'any 2011, l'obligació de l'Estat de reduir el capítol de personal i la falta d'acord amb el personal de l'Ajuntament –segons argumenta l'alcalde–, el consistori va haver de prescindir d'11 treballadors. “No era la nostra intenció perquè si ho hagués estat ja ho hauríem fet quan vam entrar a governar. Però em va saber greu no haver estat capaç durant un any i mig d'arribar a un acord amb el col·lectiu de treballadors.” El cap de llista de l'Entesa recorda que entre el 2003 i el 2011 l'Ajuntament va passar de 47 a 112 treballadors.

El batlle arbucienc considera que els seus primers anys com a alcalde han servit per “fer endreça”, i que ara es tracta de potenciar l'entorn natural i que Arbúcies torni a ser un pol d'atracció turística. Recorda que l'endeutament real és d'un 107% (a finals del 2014).

Garriga, de 52 anys, havia estat regidor de govern de la CUPA entre el 1995 i el 2003, amb Jaume Soler al capdavant. Havia treballat de tècnic en diferents administracions, primer en les relacions amb petits i mitjans municipis, i després en la defensa forestal i la preservació del medi ambient. La llista de l'Entesa serà presentada demà al vespre (20.30 h) a la sala Daniel Martí de la llar de jubilats.

LA FRASE

Hem fet endreça i hem descartat les obres faraòniques. Hem complert el 76% del programa
Pere Garriga
alcalde d'arbúcies i cap de llista de l'entesa

LA XIFRA

5
mandats ha estat Garriga a l'Ajuntament: tres en l'equip de govern (un fent d'alcalde) i dos a l'oposició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia