Política

Compromís insta l'Ajuntament de Benilloba a sol·licitar tallers d'ocupació

El Programa de Tallers, cofinançat amb fons europeus, serviria per a formar i ocupar una vintena de persones durant un període de sis mesos

El col·lectiu local ha sol·licitat que el consistori demane al Servef un taller per al primer semestre de 2015

El col·lectiu local de Compromís a Benilloba vol que el municipi aculla un dels tallers d'ocupació, que cofinança el Fons Social Europeu i coordina la Generalitat valenciana, durant el primer semestre de 2015. És per això que ha demanat a l'Ajuntament per escrit que sol·licite al Servef aquesta possibilitat.

Segons ha explicat la coordinadora local de Compromís, Anna Dèlia Gisbert, “municipis com Benilloba hem d'estar molt atents a les possibilitats que ofereixen les diferents administracions, tant de finançament com d'inversió i, com és el cas, de programes d'inserció laboral que poden beneficiar els veïns del poble”.

En l'escrit, Compromís, explica els beneficis que pot reportar un taller d'aquestes característiques per a Benilloba i també informa l'Ajuntament dels terminis per a presentar la sol·licitud davant el Servef, que finalitzen el pròxim dia 25 de febrer.

“No entenem com un partit que governa la nostra localitat i és el mateix que ho fa en la Diputació, Generalitat i en l'Estat, no és capaç d'aprofitar aquesta sinergia en benefici de Benilloba”, ha afirmat Gisbert.

Els tallers

El programa de tallers d'ocupació cofinançats pels Fons Social Europeus està centrat en l'ocupació i la formació per a obtindre un certificat de professionalitat en diferents especialitats com, per exemple, treballs forestals, instal·lació i manteniment de zones verdes, hostaleria i turisme o serveis socio-culturals a la comunitat, entre altres.

El programa està adreçat a persones aturades i amb necessitat de formació. Aquests tallers, mitjançant un contracte de formació i aprenentatge, combinen la formació teòrica amb treballs pràctics que redunden en benefici del municipi. El programa proporciona un certificat que acredita la competència professional. El contracte, a més, els assegura un sou durant el període en el qual participen en el taller.

Aquesta iniciativa ja ha suposat la inversió de 75 milions d'euros arreu del País Valencià des de l'any 2013 i diferents municipis de l'Alcoià i el Comtat ja s'hi han acollit, amb experiències molt enriquidores i profitoses, tant per als pobles que n'han organitzat com per a les persones que hi han pogut participar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Els Obama donen suport a la candidatura presidencial de Harris

barcelona
estats units

Harris diu a Netanyahu que és l’hora d’un alto el foc a Gaza

barcelona
regne unit

El govern desvelarà un forat de 20.000 milions de lliures en els comptes públics

barcelona
política

ERC cedeix temporalment un diputat a la CUP per poder formar grup propi al Parlament

barcelona
POLÍTICA

El vot de l’alcalde salva la moció d’homenatge a Montserrat Candini

Calella
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la Roca (+Castellfollit-AM)

“El cingle és viu i l’Ajuntament no el pot controlar tot sol”

Castellfollit de la Roca
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya la imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona
política

El Parlament aprova el vot telemàtic i amplia els supòsits per a la delegació

barcelona