Política

«Vull treballar per un poble que es projecte cap al futur»

La periodista Raquel Sánchez és la candidata de Compromís a l'alcaldia de Silla i ens desvetlla les motivacions que l'han moguda a presentar-se en les actuals circumstàncies

Raquel és una dona directa, amb unes idees clares i segures sobre el que pensa i el que vol. “Vull treballar per un poble que es projecte cap al futur”, ens diu. Ens explica que la seua nominació així com la llista completa és el resultat del consens aconseguit en l'assemblea oberta de Compromís, que contà amb una participació extraordinària, ja que hi havia censades el doble de la militància estricta.

Presumeix, diu, de la democràcia oberta i participativa que es practica al partit, que és com el seu ADN. Explica que la llista que presenten es caracteritza, a més de la qualitat dels seus integrants, per l'alternança de gènere, ja que manté la paritat no sols en número, sinó també en l'ordre, la qual cosa significa una presència equilibrada entre dones i homes en l'espai polític.

Raquel està molt satisfeta per això i diu que a Compromís es practica la paritat “en tots els àmbits, on totes i tots participem en condicions d'igualtat en la pressa de totes les decisions.

Com ser la cap d'una llista tan especial ha de tindre unes motivacions també especials, li demanem que s'explique, que ens done més informació. Ella diu que està preparada per a treballar per un poble que es preocupe pel benestar de totes les persones i done respostes a les seues necessitats, interessos i preocupacions. “La gent de Compromís volem un poble millor, més sostenible i més verd, més net i més respectuós amb la ciutadania. Que mire cap a l'Albufera. Que es preocupe dels seus carrers, dels seus parcs i jardins. Que recupere i promoga les seues festes i se'n senta partícip. En definitiva, un poble que es projecte cap al futur des de tots els àmbits: la indústria, l'agricultura, la cultura i l'educació”.

Raquel reconeix que s'enfronta a un gran repte, però la tranquil·litza saber que compta amb la gent de Compromís, que des de fa molts anys treballa en el poble. Cita el poeta Martí i Pol: “Tot és possible i tot està per fer”, perquè creu que aquestes paraules són la màxima imprescindible per fer possible el canvi. Aquesta mena d'il·lusió i de realisme retrata molt bé el tarannà de Raquel, que és una dona que pensa, que s'ilusiona però que no deixa de tocar els peus en terra.

A la llista hi ha de número dos Josep Melero, que ha estat regidor durant les darreres legislatures i que Raquel considera “un professional molt preparat amb molta experiència política” Posa en valor l'entusiasme i l'activisme dels joves del col·lectiu i així mateix la visió empresarial; la dels mestres i educadors; la dels administratius; la dels professionals de la salut; la de la gent de la cultura, les arts i la música; la del teixit professional. I sobre tot posa de manifest la importància de les persones i de les persones de la tercera edat. “En conseqüència —resumeix Raquel— la nostra llista és la d'un grup de persones molt divers en perfils, en interessos i en preparació i som un reflex del gran potencial humà de Silla” Confia també amb la participació de la ciutadania, “que enriquirà el nostre programa amb nombroses propostes”

Li demanem que es decidisca pel candidat o candidats amb els quals li agradaria debatre i parlar de programes, ja que aquesta és una prova que s'empra a tot el món, que la ciutadania atén amb interès. Diu que no li interessen els debats de saló, sinó poder explicar a la gent del poble el projecte de Compromís i, sobre tot, poder escoltar els ciutadans i ciutadanes, a través de la fórmula de democràcia oberta i traçant les línies de treball des dels nostres principis i valors, que són els de l'esquerra moderna, el nacionalisme i l'ecologia.

Raquel està entusiasmada i ens compendia com són la gent de Compromís, que és com dir com pensa ella. Diu que“som gent que ens estimem la nostra llengua i cultura, la natura, les nostres indústries, les nostres xicotetes botigues, el camp, l'educació, els xiquets i xiquetes, som gent que ens estimem les places i els carrers. Estimem el nostre poble i tenim un projecte per a desenvolupar-lo. Estem preparats per portar endavant el canvi a Silla, a partir del 24 de maig”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona