Política

Política

Les cadires buides del PP a Altafulla

Els populars fa 10 mesos que estan sense representació per la dimissió dels dos edils

Cap membre de la llista ha volgut substituir-los

En les eleccions municipals del 2011, el PP d'Altafulla va presentar una candidatura formada per 11 persones i fins i tot es va permetre el luxe d'afegir-hi un suplent. Quatre anys més tard, cap d'aquestes 12 persones han volgut assumir la tasca per la qual, en teoria, van incloure el seu nom a la llista, ser regidores a l'Ajuntament. El maig de l'any passat, els números 1 i 2 de la candidatura, que van ser els que van obtenir el 2011 lloc al consistori, van presentar la dimissió de manera conjunta, tot i que, oficialment, desvinculada l'un de l'altre. Deu mesos més tard, la direcció del PP accepta que no ha trobat substitut i que, per tant, acabarà l'any amb les dues cadires assignades en el ple buides durant més d'un any. I amb la incògnita, evidentment, de com afectarà això el seu rendiment electoral en els pròxims comicis, quan, justament, el 2011 havien entrat en una tendència alcista i havien doblat representació.

Sobre les circumstàncies que han portat a aquesta situació, però, la direcció dels populars a la demarcació de Tarragona prefereix mantenir el silenci i esperar a tenir una candidatura nova ja formada. Fonts del partit es limiten a dir que, evidentment, hi haurà una renovació total. La que va ser cap de llista el 2011, Conchita Navarro (i que va dimitir alhora que l'altre edil, José Antonio Fernández), també es nega a fer cap tipus de declaració quan ha estat consultada per aquest diari. Navarro va dimitir al·legant motius familiars, i, Fernández, de tipus professional. La trajectòria dels populars al municipi, a més, ja s'havia vist afectada l'estiu del 2013 per la publicació al seu Facebook d'una comparació entre un acte de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i un d'organitzat pels nazis, muntatge fotogràfic que la mateixa direcció nacional del PP va obligar a despenjar.

Segons fonts del PP, la Junta Electoral ha anat contactant els
següents noms de la llista però, entre les negatives dels uns (alguns dels noms fins i tot s'han vinculat ara al municipi amb el moviment de Podem) i el fet que d'altres ni tan sols han contestat la notificació de l'òrgan, el procés ha quedat encallat i els populars, per tant, han renunciat a consolidar-ho. Un episodi surrealista més per a un municipi on el PP ja va haver de cobrir una dimissió durant l'anterior mandat, la del seu cap de llista l'any 2007 i únic representant llavors del partit en el ple, Antonio del Castillo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia