Política

A Camprodon els noms es fan esperar

S'entreveu que Pujol i Birba repetiran com a alcaldables del PSC i de CiU

Oficialment, a Camprodon no hi ha cap alcaldable decidit. És molt probable, però, que tant el PSC com CiU apostin per repetir els candidats de quatre anys enrere, Esteve Pujol i Daniel Birba respectivament. En el cas del cap de llista socialista, la decisió seria especialment significativa, si tenim en compte que Esteve Pujol és alcalde de Camprodon des de fa vint anys i, en cas que tornés a guanyar, enfilaria el quart de segle ocupant el càrrec. “Estic a disposició del grup per al que creguin convenient”, va manifestar ahir Pujol, que hi va afegir: “Segueixo estant il·lusionat per fer aquesta feina, de la qual em sento molt orgullós.” Tot i que Pujol és militant del PSC, a la seva llista sempre hi ha anat gent de diferents sensibilitats o, com va dir ell ahir, “persones que pertanyen a un ventall molt ampli, un col·lectiu transversal”. Actualment, el grup del PSC-PM disposa de majoria absoluta, ja que el 2011 va obtenir sis dels onze regidors en joc.

El principal partit de l'oposició en aquest mandat, ERC (tres representants en el ple), encara no té clar qui ha d'encapçalar la llista. L'alcaldable del 2011 i actual portaveu republicà al consistori camprodoní, Xavier Collboni, va dir ahir que hi estan treballant. “Ara mateix seria precipitat dir que tornaré a ser el cap de llista”, va admetre. La previsió dels republicans és tenir la decisió presa a mitjan març, com a molt tard.

Pel que fa a CiU, Daniel Birba no amaga la seva disponibilitat per tornar a ser el candidat a l'alcaldia, però l'agrupació local encara no ha pres cap decisió sobre el tema. El repte de CiU als comicis de maig serà millorar els resultats de quatre anys enrere, en què van obtenir dos regidors (en l'anterior mandat en tenien tres) i van ser avançats pels republicans com a segona força al consistori.

Al 2011 també va presentar llista el PP, amb Ricard Morer al capdavant. Als populars els van donar suport tan sols 45 persones i no van obtenir representació. Fins ara, no ha transcendit la voluntat del PP de tornar a fer llista per a les municipals de Camprodon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia