Política

L'oposició rebatrà les tesis triomfalistes de Rajoy

Els grups del Congrés aprofitaran el darrer debat de política general de la legislatura per criticar les polítiques austericides

L'executiu del PP prepara una bateria d'ajuts socials per a l'any electoral

Els grups acudiran avui al Congrés amb els ganivets esmolats arran de la percepció que Mariano Rajoy aprofitarà el darrer debat de la legislatura per elevar el to triomfalista que fa un cert temps acompanya totes les seves compareixences. El líder del PP usarà aquest format parlamentari que s'inicia avui al migdia amb el seu discurs com una plataforma electoral, després que les enquestes –després de la corresponent cuina de les xifres– li reservin la primera plaça, però amb una evident sagnia de vots que en cap cas li permetria governar amb la comoditat que ho ha fet des del 2011. És per això que el seu objectiu és recuperar terreny amb una nova bateria de mesures socials i fiscals que avui presentarà al Congrés i que intentarà posar en pràctica abans d'acabar l'any.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, en una visita a Andalusia, va assenyalar ahir les prioritats de l'executiu espanyol per reconciliar-se amb el seu electorat. Segons la número dos de La Moncloa, ara “toca” recompensar determinats sectors, sobretot les classes mitjanes, pels “esforços” i sacrificis que han fet en els darrers anys.

Aquesta “operació maquillatge”, tal com l'anomena algun diputat de l'oposició, no evitarà que el conjunt de la cambra baixa carregui amb duresa contra la gestió dels darrers tres anys, marcada per unes polítiques “austericides” que no han evitat un important augment del deute i una sortida molt desigual de la crisi per a una part de la societat.

El desmantellament de l'estat del benestar i el fet d'haver-se doblegat als interessos de la UE passant per alt els interns formaran part dels discursos dels partits de l'esquerra. El líder del PSOE, en tot cas, aprofitarà per presentar un programa econòmic i social alternatiu al del PP. Sens dubte, per a tots els partits aquest serà el millor escenari per mostrar les seves credencials als futurs votants.

Fins i tot els que han quedat fora del debat perquè no tenen cobertura parlamentària, Podem i Ciutadans, tenen intenció de rebatre el discurs de Rajoy. Pablo Iglesias va anunciar que farà una roda de premsa quan es coneguin els eixos de l'acció de govern del PP, i des del grup d'Albert Rivera ahir ja es començava a carregar contra el president espanyol indicant que qualsevol proposta que faci només es podrà llegir en clau electoralista.

LA DATA

1983
és l'any
que es va iniciar el format del cara a cara entre el cap del govern espanyol i els grups de l'oposició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa i Salellas es comprometen a accelerar els tràmits del nou Trueta

girona
política

El govern celebra que la Diada fos un dia “de retrobament entre catalans”

barcelona
política

Constituïdes les disset comissions legislatives d’aquest mandat

barcelona
guerra a europa

Rússia expulsarà sis diplomàtics britànics acusats d’espionatge i sabotatge

barcelona
Política

Turull alliçona Marlaska: “Les competències exclusives en immigració es poden traspassar ”

barcelona

El PP de Girona demana un pla de neteja específic contra les pintades

GIRONA
amèrica del sud

Veneçuela convoca l’ambaixador espanyol per les paraules “insolents” de Robles

barcelona
Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona