Política

Guinó, sense competència a Besalú

Si no hi ha una sorpresa de darrera hora, la llista de CiU tornarà a ser l'única

L'escenari d'un consistori amb un sol grup polític representat, com el que es dóna aquest mandat, es repetirà a Besalú els pròxims quatre anys, ja que, de nou, tan sols es preveu que es presenti una candidatura, la de CiU. Només ho podria impedir una sorpresa de darrera hora, i en concret, que ERC acabés bastint una llista. Fonts del partit han admès que no se n'han sortit fins ara, però que “no desistiran” fins al darrer moment.

Al capdavant de la candidatura convergent hi haurà Lluís Guinó, que ocupa l'alcaldia des del 1995. Nascut fa 45 anys, va accedir al càrrec quan en tenia 25. Els darrers anys ha compaginat aquesta responsabilitat amb un escó al Parlament de Catalunya. En el present mandat ha presidit la comissió del fraking de la cambra. L'últim cop que Guinó va tenir competència va ser el 2007, quan també va fer llista el PSC, que va aconseguir tan sols un regidor. En una recent entrevista, el candidat de CiU reflexionava sobre el fet de no tenir oposició al consistori: “És cert que si no hi ha regidors de l'oposició no es produeix una crítica institucional, però això no vol dir que no hi hagi una crítica social, una crítica del carrer, constructiva en la majoria de casos... Les moltes decisions que ha pres aquest Ajuntament els darrers anys, en una gran part, han estat fruit de les inquietuds que hem recollit al carrer. En la mesura que hem estat capaços de captar i absorbir les inquietuds dels veïns, ha estat un bon sistema per substituir el concepte d'oposició institucional de dins l'Ajuntament”.

Un equip

Quant a la llista, Guinó ha avançat que hi haurà renovació i que, al marge de les persones que en formaran part, pretén disposar d'un equip de 25 o 30 veïns que donin “suport exterior”. Serà gent que viu en els diferents barris i pertanyents a diversos sectors professionals. El gran projecte que l'alcaldable de CiU es planteja per al pròxim mandat és la construcció d'un edifici per a l'institut de secundària, que actualment ocupa uns mòduls prefabricats al recinte de l'escola Vilarrasa. Aquest serà el tema estel·lar del programa de Guinó, per al qual en aquestes municipals, per primer cop no es podrà defugir el debat sobre el procés sobiranista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

AMÈRICA LLATINA

L’expresident argentí Fernández, imputat per violència coniugal

BARCELONA
ESTATS UNITS

Dimiteix un altre rector universitari per les protestes per la guerra a Gaza

BARCELONA
OCEANIA

Un mort en nous xocs amb la policia a Nova Caledònia

BARCELONA
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona