Política

Deusedas torna a tenir rivals a Palau-saverdera

ERC i NECat fan una llista conjunta i s'enfrontaran a l'històric alcalde (CiU)

Narcís Deusedas tornarà a tenir rival en les eleccions municipals del pròxim mes de maig, després que en els comicis del 2011 l'històric alcalde de CiU no va tenir cap llista contrincant i es va convertir en alcalde de forma automàtica. Ara ERC i NECat presentaran una candidatura conjunta, sota el paraigua d'Acció Municipal (AM), la marca blanca d'Esquerra. Per ara encara no s'ha fet públic el nom del candidat o candidata.

A banda d'aquesta llista hi podria haver alguna altra candidatura a Palau-saverdera. Al poble altempordanès ja s'especula sobre la possibilitat que sorgeixin diverses candidatures.

L'actual alcalde de Palau-saverdera, Narcís Deusedas, va confirmar recentment en una entrevista en aquest diari que es tornava a presentar. Ocupa el càrrec des del 1979 i és un dels més veterans de la demarcació de Girona.

En l'entrevista Deusedas va dir: “No abandono el barco amb mala mar, el vull portar a port, no sol, entre tots. No vull deixar els deutes i maldecaps als que vinguin al darrere.” I hi afegia que el cas del Sun Village, el bloc de pisos que des del 2006 està pendent d'enderroc, “és una de les coses que fan que em torni a presentar”.

Precisament, la polèmica al voltant del Sun Village va provocar el mandat passat (2007-2011) grans enfrontaments entre Deusedas i l'oposició, representada per la llista independent Unitat per Palau i encapçalada per Miquel Alsina.

Finalment, l'equip d'Unitat per Palau va decidir renunciar a presentar-se a les eleccions del 2011, I finalment, CiU va ser l'única llista que es va presentar. Deusedas va guanyar, això sí, amb un 30% de vots blancs i nuls.

Sobre el Sun Village Deusedas deia a El Punt Avui fa poc: “Tenia confiança que aquest mandat s'acabaria. Hi ha gent que voldria que això anés a terra i que l'Ajuntament hagi de pagar, i que serveixi per treure Narcís Deusedas. És trist. Si no hagués estat per aquestes actuacions estaria resolt. Tot i així, crec que ho resoldrem satisfactòriament, estem a la recta final i crec que no s'enderrocarà.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia