Política

El jutge Vidal es planteja presentar-se a les municipals

En una entrevista a El Punt Avui insinua que podria anar com a independent en una llista sobiranista a Barcelona

Recorda que ha votat ERC, però que podria donar suport a Mas

El jutge Santiago Vidal té molt clar que farà el salt a la política, després de la suspensió de tres anys del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i una de les possibilitats que es planteja és formar part d'una llista sobiranista com a independent en les eleccions municipals a Barcelona. Així ho va revelar ahir a la nit en una entrevista que va concedir a El Punt Avui Televisió poc després que es conegués la sanció que li han aplicat. Aquesta possibilitat, segons va indicar, tindria a hores d'ara més possibilitats que no pas la dels comicis del 27-S, encara que no va tancar cap porta. “He tingut converses serioses amb els quatre partits sobiranistes, CiU, ERC, ICV i la CUP, i d'aquí a dues setmanes decidiré”, va assegurar.

Vidal va descartar dedicar-se al sector privat ni obrir cap despatx d'advocats ni tampoc anar a fer classes a la universitat. “És el moment de la realitat”, va subratllar, i va matisar que té cinc propostes sobre la taula que estudiarà detingudament. Totes són polítiques, però no exclusivament per incorporar-se en una candidatura. Això sí, no va voler mostrar cap predilecció per un partit o un altre, encara que va admetre que “normalment he votat ERC, tot i que no tindria cap problema a donar suport a Mas”. Precisament va qualificar el cap de l'executiu català com el “millor president que hem tingut en democràcia” i el president dels republicans, Oriol Junqueras, com un home que “desprèn humanitat per tot arreu”. En aquest sentit, va admetre que s'ha vist recentment amb els dos líders. En vista d'aquesta disjuntiva entre CiU i ERC, que serien les formacions més properes a Vidal, el magistrat va demanar que hi hagi una coalició entre tots dos tant a l'Ajuntament de Barcelona com al govern català després del 27-S.

Crítiques a la judicatura

Pel que fa a la resolució del CGPJ, Vidal va censurar el “sectarisme ideològic” que impregna els poders executiu, legislatiu i judicial de l'Estat espanyol i les seves institucions, i va denunciar que l'han sancionat només per haver fet conferències sobre el dret a decidir o haver redactat una constitució en el seu temps lliure: “Tots els jutges tenim ideologia. Som com un ciutadà més i és normal que ens expressem”, va subratllar. També va recordar que presentarà un recurs al Suprem, que es podria resoldre d'aquí a un parell d'anys, en què al·legarà que no hi ha cap article a la Constitució Espanyola que digui que “els jutges no podem fer una activitat particular, i sense remuneració, com ara escriure novel·les o fer còmics”. Avui està previst que torni a anar a treballar perquè no serà fins la setmana vinent, segurament dimecres, quan es farà efectiva la seva sanció.

Tot i aquesta situació, va remarcar que vol tornar a exercir de jutge i, sobretot, fer-ho en el nou estat català.

LES FRASES

He tingut converses amb els quatre partits sobiranistes.D'aquí a dues setmanes decidiré
Santiago Vidal
JUTGE
Ara dedicaré tota la meva jornada a continuar construint l'estat català. D'aquí a dos o tres anys podem aconseguir-lo
Que m'expulsin o que m'apliquin una sanció de tres anys de suspensió és pràcticament el mateix
Al meu expedient han posat una mena de tampó en què diuen «depurado por desafecto al régimen»
He votat ERC, però no tindria cap problema per donar suport a Mas. És el millor president en democràcia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia