Política

El govern espanyol defensa que la sanció a Vidal respon a la necessitat d'evitar la politització de la Justícia

Sáenz de Santamaría argumenta que es vol impedir que alguns magistrats facin actuacions “alienes a la seva funció jurisdiccional i a les obligacions” com a jutges

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, afirma que l'expedient demostra que els mecanismes de qualitat de la Justícia “funcionen”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat aquest divendres que la suspensió per tres anys del jutge Santiago Vidal per haver redactat l'esborrany d'una Constitució Catalana respon a la necessitat d'impedir la politització de la justícia.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu ha justificat la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per tal d'“evitar que es produeixi per part de determinats jutges actuacions que són alienes a la seva funció jurisdiccional i a les obligacions que assumeix com a conseqüència d'aquest exercici establertes a la pròpia Constitució i les seves normes de funcionament, que accepten quan ingressen a aquest cos”.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que l'expedient que ha culminat amb la sanció a Vidal “respon a un procés reglat” on l'instructor ha dut a terme un procediment, ha comptat amb el suport de la Fiscalia, i finalment ho ha sotmès al ple del CGPJ, que és qui ha imposat la suspensió.

Segons Catalá, la suspensió “està dins de les regles de funcionament del consell i de garantia de la qualitat de funcionament de la Justícia” perquè s'ha dut a terme mitjançant el propi òrgan de govern dels jutges.

“Quan s'han identificat i acreditat determinats comportaments per part d'un membre de la carrera judicial que feia activitats que no s'adeqüen a la seva funció jurisdiccional, això està previst al règim disciplinari i s'aplica el sistema establert”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona