Política

Iglesias ja no és candidat, vint anys després

Cortada (CiU) pren el relleu del veterà alcalde; ERC i Tots per Breda no fan canvis

L'alcalde de les últimes dècades a Breda, Jordi Iglesias, assistirà a la pugna del 24 de maig des d'un segon pla. Iglesias ha renunciat a encapçalar la llista de CiU, que tindrà la regidora Judit Cortada de cap de llista. S'haurà de veure la força de la coalició sense el veterà alcalde (1991-2003 i 2006-2015), que també va ser president del Consell Comarcal de la Selva (2003-2007).

Judit Cortada, regidora de Joventut, Festes i Participació, ha acceptat el repte de succeir Jordi Iglesias com a alcaldable i amb aspiracions de succeir-lo també en l'alcaldia. De 39 anys i administrativa comptable, Cortada està “molt il·lusionada” i convençuda de la victòria. Cortada va ser escollida per l'assemblea local de CDC. La cap de llista considera que la feina feta avala el grup de CiU, que l'any 2011 va treure dinou vots més que ERC (628 a 609).

Manresa i Anglada

El principal opositor de CiU hauria de tornar a ser ERC, que repeteix candidat. Dídac Manresa, de 28 anys, demana més transparència i es veu capacitat per assaltar l'alcaldia. El 2011, ERC es va presentar per primera vegada i va igualar CiU en nombre de regidors (4). La clau de volta la va tenir Tots per Breda (2). El grup independent repeteix alcaldable: Jaume Anglada, que reconeix que el canvi de cap de llista de CiU aporta més incertesa en la visita a les urnes del maig. La formació es va oferir fa quatre anys a pactar amb ERC, però els republicans ho van descartar. D'aquesta manera, el pacte CiU-Tots per Breda, iniciat el 2006, va continuar i es manté vigent.

La novetat de la CUP i els dubtes de Breda@XXI

A banda de les tres llistes esmentades, el 2003 i el 2007 també n'hi havia una altra: Breda@XXI-Progrés Municipal, que té un regidor (Antoni Marín) i que no ha aclarit si es presenta. La novetat és l'estrena de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) amb el lema “Capgirem Breda”. “La CUP no té com a objectiu viure a costa de les institucions, sinó treballar amb el poble”, han informat. Òscar Montero, de 34 anys, és el candidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia