Política

Marta Pujol Ferrusola atribueix els dubtes sobre la seva situació contractual als seus cognoms

La filla de l'expresident es considera més “afectada” que no “beneficiària” per la manca de regularització del seu contracte amb l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Admet que només un dels seus 12 contractes amb la Generalitat entre 1988 i 1997 va ser per concurs

La filla de l'expresident de la Generalitat, Marta Pujol Ferrusola, ha lamentat aquest dilluns les crítiques pel seu contracte com a arquitecta amb l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt (Barcelona), ja que, segons ella, es deuen als seus “cognoms”. De fet, ha insinuat que aquesta circumstància ha estat un impediment per accedir a diversos encàrrecs a nivell municipal.

En la seva compareixença davant la comissió d'investigació del frau fiscal del Parlament, Marta Pujol ha volgut desvincular la seva situació laboral de la política. En aquest sentit, ha recordat que va començar a treballar amb municipis a Sant Andreu de Llavaneres de la mà d'un alcalde del Partit Popular, Víctor Ros, i després va ser cridada per l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt on ha treballat des del 1996, quan governava una coalició de CiU i ERC i després ha continuat treballant sota equips municipals de diferents colors. “Em van venir a buscar perquè necessitaven un arquitecte, em van fer una entrevista i em van contractar”, ha dit en una resposta al diputat d'ERC Oriol Amorós.

“En tots aquests anys ningú no ha posat en dubte la meva tasca professional; una altra cosa és que ara es faci una campanya per altres motius”, ha subratllat.

En relació al fet que treballi des del 1996 fins a l'actualitat en virtut d'un contracte de quatre anys, prorrogat durant quatre anys més –és a dir, fins al 2007–, Pujol Ferrusola s'ha definit més com a una “afectada” que no una “beneficiària” d'aquesta manca de regularització, que ha qualificat d'“habitual” a molts municipis petits.

D'altra banda, ha admès que entre 1988 i 1997 –quan el seu pare era president del govern– el seu despatx d'arquitectes va rebre dotze encàrrecs de la Generalitat, dels quals només un, l'últim, va ser a través d'un concurs, encara que en un procés restringit. A més, ha reconegut que en aquella època el 20% dels seus clients eren públics. “Es feia molta obra pública”, ha justificat.

La compareixent ha assegurat que en tots els casos en els quals ha estat contractada per les administracions públiques ha fet tot la feina encomanada.

Marta Pujol ha afirmat en una resposta a Marc Vidal (ICV) que el fet de ser qui era l'hi ha tancat la porta a molts ajuntaments, en particular el de Mataró. Així, ha comentat que després de preguntar moltes vegades per què era l'única arquitecta que no havia rebut cap encàrrec d'aquest municipi quan hi governava el PSC un tècnic municipal li va recomanar que no insistís perquè estava “vetada”.

En una altra de les seves respostes, en aquest cas al diputat socialista Jordi Terrades, la segona filla de Jordi Pujol i Marta Ferrusola ha precisat que es va assabentar del llegat del seu avi quan va ser major d'edat i ha assegurat que desconeix l'origen dels diners. Així mateix, ha detallat que l'any 1990 el seu germà Jordi Pujol Ferrusola es va fer càrrec de la gestió de la “deixa” del seu avi i que, a partir del 1992, cada germà va començar a gestionar el seu propi compte, a on es va anar dipositar la part corresponent del llegat principal.

Preguntada per si en algun moment ha beneficiat d'alguna manera la família Sumarroca des de la seva posició a Sant Vicenç de Montalt, Marta Pujol ho ha negat amb un “no” rotund.

En un altre context, la filla de l'expresident ha indicat que mai ha participat en viatges oficials del seu pare. En aquest sentit, ha relatat que ella i Marta Ferrusola van fer un viatge particular a Xile, pagat de la seva butxaca, al final del qual la seva mare es va afegir a la comitiva de l'expresident a Uruguai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia