Política

L'alcalde de Vilassar de Mar fa cessar cinc regidors de CiU i queda en minoria

Joaquim Ferrer ho justifica perquè han anunciat que crearan un nou partit polític

Els edils admeten que era “previsible”, però li retreuen les formes

Fulminant. Dissabte, la policia local de Vilassar de Mar entregava en mà a casa seva a cinc regidors de l'equip de govern de CiU l'escrit de destitució del seu càrrec signat per l'alcalde, Joaquim Ferrer. Ahir, els cinc edils ja figuraven en el web del consistori com a regidors no adscrits i la resta del govern, quatre membres incloent-hi l'alcalde, ja s'havien repartit les àrees dels expulsats. En un comunicat fet públic també ahir, l'alcalde argumenta la seva decisió, que el deixa en minoria a dos mesos de les eleccions municipals, perquè els cinc regidors han manifestat la voluntat de presentar-se com a partit propi. “No tinc arguments per mantenir-los dintre del govern municipal”, assenyala Ferrer, que afegeix que la seva actuació la marca “la falta de lleialtat demostrada, per coherència professional i, sobretot, per fidelitat a la ciutadania que ha votat CiU”. L'alcalde considera que mantenir intacte el govern “hauria estat un acte de covardia”.

La destitució dels cinc regidors és el darrer episodi del distanciament en el si del govern municipal que s'arrossega de fa mesos i que s'ha agreujat a partir de la posició dels edils de no donar suport a una llista de CiU per a les properes eleccions encapçalada per Ferrer. Un rebuig que va provocar la dimissió d'una part de l'executiva local d'Unió, encapçalada pel president i fins ara primer tinent d'alcalde, Joan Roca.

Precisament Roca va criticar sense embuts les formes amb què Ferrer els ha fet fora. “Divendres ens va veure a l'Ajuntament i no va comentar res, i dissabte ens envia la policia local a casa”, va destacar. Roca exigeix conèixer els motius d'una destitució “que evidencia una vegada més quin és el tarannà despòtic de l'alcalde”. El regidor confirma que cap dels cinc companys deixarà l'acta i que tenen previst una reunió urgent per debatre quin haurà de ser a partir d'ara el camí a seguir. A banda, també volen iniciar els contactes amb la resta de grups de l'oposició. En qualsevol cas, segons Roca, “no hi haurà cap moció de censura a l'alcalde”. Finalment, admet que s'està treballant en una nova formació independent, Gent per Vilassar, que en cap cas tindria el suport de CiU.

LES FRASES

Prenc la decisió per la falta de lleialtat, per coherència i, sobretot, per fidelitat als votants de CiU
Joaquim Ferrer (CiU)
ALCALDE DE VILASSAR DE MAR
Aquesta destitució evidencia una vegada més quin és el tarannà despòtic de l'alcalde Quim Ferrer
Joan Roca (CiU)
REGIDOR destituït DEL GOVERN DE VILASSAR DE MAR

Un nou cartipàs atapeït

Els regidors del govern de CiU que han estat destituïts són Joan Roca (UDC), primer tinent d'alcalde i regidor d'Espais Públics i Medi Ambient; Laureà Folch (CDC), responsable de Comunicació, Atenció al Ciutadà i Noves Tecnologies; Desi Camino (UDC), regidor de Territori, Habitatge, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, i els independents Jordi Tapias, cap de Festes Populars i Joventut, i Núria Arasa, regidora de Serveis Socials, Família i Gent Gran. Totes aquestes àrees es reparteixen entre dos dels tres regidors que queden i l'alcalde. De fet, Ferrer haurà d'assumir sis àmbits a banda d'Hisenda, que ja tenia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia