Rosa M. Bravo - Viladecans
Carles Ruiz es torna a presentar com a alcaldable de Viladecans pel PSC amb un programa que combinarà l'ajut a les famílies amb el treball per atreure empreses a la ciutat.
Quin panorama electoral es dibuixa a Viladecans?
Jo crec que seran unes eleccions en clau molt local, perquè el que la gent està decidint és la gestió del seu municipi. Sí que és veritat que hi ha formacions noves que estan agafant força i és possible que algunes tinguin presència als ajuntaments.
El 27-S hi pot influir?
Tot influeix a l'hora de votar, però la gent sempre té present quina és l'elecció. Cada elecció té un component polític i en el cas de les municipals serà la valoració de la gestió de la ciutat i els anhels que té la gent cap a la ciutat.
Quins són els anhels que té ara el ciutadà?
L'objectiu fonamental és fer front als problemes que ha tingut la gent com a conseqüència de la crisi i treballar per tenir oportunitats de futur. Fa vint anys Viladecans tenia menys oportunitats que la resta de ciutats de la comarca i avui té més oportunitats perquè ha fet un canvi molt important. Som un motor econòmic al Baix Llobregat pels nous pols que atreuen empreses: el Parc de Negocis i Ca n'Alemany, que és pràcticament l'únic polígon industrial que s'està construint a Catalunya. El que hem de resoldre és com això repercuteix en la gent de Viladecans.
La Generalitat ha redactat un pla director urbanístic proposant la creació de sis zones d'activitat econòmica al delta.
La importància d'aquest pla és que blinda el parc agrari i els espais naturals, i determina molt clarament on es produiran els creixements. En aquest sentit, és positiu perquè marca les regles del joc i ens dóna unes oportunitats de creixement econòmic.
Quin tipus d'economia voleu atreure a Viladecans?
No volem només oficines, ni només fàbriques, ni només logística ni només hotels. Estem treballant per tenir diversitat econòmica perquè d'aquí en surt la innovació, les oportunitats de noves empreses i nous productes. L'esforç més important que hem fet és buscar oficines per facilitar l'arribada d'empreses grans, com ara Unilever. Ara estem plantejant la remodelació del polígon Centre, el més antic del municipi, per possibilitar la millora de les empreses que hi ha.
Quines seran les grans línies del programa socialista?
Ajudar la gent a fer front a la crisi, seguir treballant en l'atracció d'empreses, possibilitar llocs de treball i formar la gent. Estem fent un esforç molt important en educació, malgrat no tenir competències. I acabar la xarxa d'equipaments.
Quines accions està executant l'Ajuntament pel que fa al sistema educatiu?
Hem impulsat, amb la Generalitat, un pla d'èxit educatiu. Estem treballant en la innovació dins de l'aula amb els mestres, no només amb les pantalles digitals sinó també amb les formes d'organització de l'educació. Viladecans ha superat, en les proves de secundària, la mitjana de resultats de Catalunya i aquest és un clar indicador de com evolucionem.
Presumiu de l'aplicació de noves tecnologies en diversos àmbits.
Treballem en com fer que l'ús de la tecnologia millori la nostra gestió. Per exemple, amb mecanismes d'open data. Els camions nous de la recollida de brossa porten incorporat un GPS i els ciutadans poden seguir el recorregut. Creiem en les noves tecnologies com un element de competitivitat. El fet de ser una de les ciutats del món amb més velocitat de connexió ens dóna una competitivitat gran. Una de les coses que fan que vinguin empreses aquí és la capacitat de connexió que tenen. Desigual, a més d'ubicar-hi el seu centre logístic, hi instal·larà el centre de comerç electrònic.