Política

Tot per decidir, a Sant Joan de les Abadesses

L'actual alcalde torna a ser candidat, però no pel PSC com fins ara

Molts militants del Partit dels Socialistes de Catalunya al Ripollès van decidir suspendre temporalment la seva militància ara fa una mica més de dos anys i, en el cas de Sant Joan de les Abadesses, ho va fer l'agrupació local en pes. Arribat el moment de confeccionar llistes, l'actual alcalde, Ramon Roqué, que va concórrer als comicis del 2011 sota les sigles del PSC, tornarà a ser al capdavant d'una llista, però, quasi amb tota seguretat, ja no durà aquestes sigles. Roqué promou la creació d'una llista molt transversal i oberta, i la fórmula escollida sota la qual es presentaran està encara per determinar. Tant pot ser una llista d'independents, com associada a algun dels nous corrents socialistes sobiranistes.

A CiU, no repeteix Raimon Traver i sona per ocupar el cap de llista l'ara regidora Concepció Formatger, que és qui, de fet, ha assumit el paper de portaveu municipal.

Per la seva banda, la CUP està preparant llista, i el PP, de moment, no té cap candidat i està treballant per tornar-se a presentar a les eleccions municipals de la localitat. No l'encapçalarà Pau Romero com en els comicis passats.

Sergi Albrich torna a ser cap de llista d'ERC

Esquerra Republicana de Catalunya, ara a l'oposició de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, torna a presentar Sergi Albrich com a cap de llista amb l'objectiu d'aprofitar la situació generada entre les files socialistes a la comarca del Ripollès d'ara fa dos anys. Cal recordar que ERC havia governat l'Ajuntament santjoaní abans que l'equip de Ramon Roqué els l'arrabassés en les eleccions del 2007. Si més no, i amb l'empenta que pot comportar la situació del partit a escala nacional, ERC vol començar a remuntar després d'haver tocat fons amb els només dos regidors de l'actual mandat. Cal recordar que n'havien arribat a aconseguir un total de set, l'any 2003.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia