Política

Només ERC ha fet oficial el candidat a Vilablareix

CiU ja té candidat i Independents pel Poble encara no ho oficialitzat

L'actual alcalde de Vilablareix, David Mascort, tornarà a ser el candidat d'ERC a les municipals. Els republicans han estat els únics que han fet pública la candidatura de Mascort tot i que CiU ja té definit el seu nou cap de llista, en la figura de Josep Boschdemnont, mentre que Independents pel Poble-PM, que encara ho estudia. Hi ha elements fins ara clars: l'actual cap de llista de CiU, Josep Aurich, no repetirà, mentre que pel que fa referència a Independents pel Poble, representat per José García, tot i que tampoc s'ha oficialitzat, podria optar per tornar-se a presentar. La correlació de forces a Vilablareix en aquest mandat que ara finalitza és de: ERC (7), CiU (3) i Independents pel Poble (1).

Revalidar la majoria

David Mascort, candidat d'ERC i actual alcalde –si bé la presentació pública encara no s'ha fet–, té com a objectiu clar revalidar la majoria absoluta. Per això, Mascort valora el treball fet pels republicans al llarg de setze anys de mandat al municipi.

El candidat recorda que la identitat de poble havia arribat a perillar a causa de l'increment de nouvinguts al municipi, “bàsicament de Girona i Salt.” Aquest creixement va ser “complex”, va explicar Mascort, però opina que han aconseguit superar els riscos de desidentificació, i que es manté l'orgull de ser de Vilablareix.

El futur candidat diu que amb els anys que fa que està en política ha acumulat una experiència que vol posar al servei del poble. Admet que la feina d'alcalde li agrada, però que el desgast “és important.” No es planteja, però, per ara, si serà l'última vegada que es presentarà. El candidat d'ERC destaca el treball d'equip: “Som un grup i funcionem com a tal.

El grup ha decidit que jo encapçali la llista i ho accepto agraït i amb il·lusió.” Pel que fa a projectes, confia afrontar algunes inversions, com per exemple una sala polivalent.

David Mascort fa quatre anys que és alcalde, i amb anterioritat havia estat tinent d'alcalde durant dotze anys. És també portaveu d'ERC a la Diputació de Girona i des del 2007 fins al 2011 va ser director dels serveis territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.