Política

ERC fitxa la número 3 del PSC el 2011 a Terrassa

Carme Labòria va deixar els socialistes i l'Ajuntament fa un mes i anirà de número 2

La que va ser número tres de la llista de Pere Navarro a Terrassa pel PSC el 2011 i fins fa un mes tinenta d'alcalde a l'Ajuntament, Carme Labòria, anirà de número dos a la llista que encapçalarà Isaac Albert (ERC) fruit de l'acord que els republicans han arribat amb Moviment d'Esquerres (MES). L'assemblea dels republicans va aprovar ahir l'estratègia de pactes municipals per concórrer a les eleccions del 24 de maig i el protocol de relacions entre les dues formacions, com ja han fet en diversos municipis catalans.

En un comunicat fet públic ahir el candidat republicà assegura que amb la incorporació de Labòria, que des del 2007 era regidora i que feia 34 anys que estava vinculada al PSC, encapçala un projecte “ambiciós, compromès i progressista” que vol ser dipositari de la “confiança majoritària de la ciutadania, com va ser-ho també en les eleccions europees” per erigir Terrassa com “un actor protagonista i indispensable” en la construcció de l'estat català. Albert defensa que cal “deixar enrere una manera de fer política” en uns temps propicis per “l'entesa i la suma d'il·lusions, esperances i experiències per construir majories”.

De la seva banda, per la cap de llista de MES Terrassa, Carme Labòria, la col·laboració amb ERC s'entén per la voluntat de construir candidatures que “sumin el socialisme sobiranista al projecte de construcció nacional” a través de la participació activa en les ciutats per ”posar els municipis al servei de la cohesió social, l'equilibri territorial i la reactivació econòmica”.

Labòria va deixar el 30 de gener l'Ajuntament –era la tercera tinenta d'alcalde i duia l'àrea de Planificació Urbanística, una dels més potents– i també es va donar de baixa del PSC, seguint els passo d'altres històrics socialistes, com el seu tiet, l'històric Jordi Labòria, i l'exprimer secretari del PSC, Josep Serra. Ho va fer l'endemà de la presentació pública a Terrassa de MES. Tots ells eren dels considerats de l'ala nacionalista i van mostrar posicions dissonants amb la direcció, que es van aguditzar en l'etapa que Pere Navarro en va ser el primer secretari. Precisament va ser Navarro qui va incorporar Labòria a la llista l'any 2003 en el número 22, i quatre anys després la va situar de número quatre. Aleshores va coincidir governant en un tripartit amb Albert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Javier Gómez Navarro, figura clau dels Jocs Olímpics de Barcelona 92

guerra a gaza

Borrell proposa a la UE sancionar a ministres israelians

barcelona
educació

Més de 31.400 alumnes que havien fet la preinscripció d’FP no tenen plaça

barcelona
política

Els renovadors presenten una proposta plural a ERC per a un “nou cicle polític”

barcelona
política

Castella i Lleó porta l’amnistia al Tribunal Constitucional

barcelona
política

Montero és forçada pel PP a explicar al Senat el finançament català

madrid
àsia

Un tribunal d’Hong Kong condemna per sedició dos periodistes

barcelona

Juli Fernández i el PSC proposaran Laura Millán com a nova alcaldessa de Palafrugell

PALAFRUGELL
guerra a gaza

L’exèrcit israelià mata cinc palestins en una mesquita a Cisjordània

Barcelona