Política

L'Ajuntament de Torrent deixa en el carrer una dotzena d'associacions, grups i entitats locals

Havien demanat el saló d'actes de la Casa de la Dona per commemorar el 8 de març

Una dotzena d'associacions, grups i entitats culturals i polítiques, es van quedar amb un pas de nas en acudir ahir dissabte a la Casa de la Dona per commemorar el Dia de la Dona Treballadora i trobar-se aquestes instal·lacions tancades amb pany i clau.

La sol·licitud havia estat cursada per registre d'entrada el passat dilluns dia 2 de març sense que la municipalitat torrentina hagués donat resposta, amb la qual cosa, les associacions i grups implicats, no van saber interpretar que el silenci administratiu era una denegació formal.

Així les coses, l'activitat amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, es va traslladar als locals de l'associació organitzadora, Cucurucú Teatre, que es va omplir de gom a gom per tal d'assistir a una vetllada on es barrejava música en directe, poemes de descatades poetesses valencianes i testimonis de les persones que van intervenir en l'acte.

En aquesta ocasió, donaven suport a aquesta activitat, les associacions El Casino de Torrent, Colisea, Cucucrucú Teatre, La Llavor i Soteranya, les plataformes ciutadanes Guanyem Torrent i 14 d'abril per la Tercera República i els partits UPyD, Actua, Esquerra Repúblicana, Esquerra Unida i Alternativa Socialista.

Una vintena de dones van estar les encarregades de fer la lectura del poemes seleccionats que van comptar amb el suport de musical de la jove violinista torrentina Paula Ortega. L'acte va estar presentat pel professor de Literatura Màrius Màñez i Mª Jesús Herrada, on també va participar el síndic portaveu socialista de l'Ajuntament de Torrent, Andrés Campos i la regidora Nati Fajardo.

Els assistents van coincidir a qualificar l'acte com a “una mostra més del que la ciutadania organitzada és capaç de portar endavant malgrat els pals a les rodes que s'entesta a posar el PP al front de l'Ajuntament”.

Des del punt de vista cultural i social, l'activitat va abraçar poemes expressats en valencià, castellà, francés, anglés, alemany, ucraïnès, romanès, saharià marroquí i guineà, on van participar una vintena de dones.

L'acte acabà amb la lectura d'un manifest on les persones presents asseguraren que no farien cap pas arrere en el camí de la consecució dels drets de les dones i lluitarien per aconseguir la igualtat real i efectiva entre dones i homes en tots els àmbits, tot i exigint la retirada immediata del avantprojecte de llei sobre l'exercici de la coresponsabilitat parental que deixa en total indefensió a menors i dones.

També demanaren al text llegit al remat de l'acte, la dotació pressupostària i estructural suficient perquè l'atenció a les persones dependents arribe a qui la necessite i es definiren del costat d'una sanitat pública i universal, sense exclusió de cap persona i retirada de la LOMQE “perquè impedeix una educació en igualtat i continuem reivindicat una escola, lliure de prejudicis sexistes, i respectuosa amb la diversitat de cada persona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia